dinsdag 28 juni 2016

RoTheater

De laatste drie dagen van het schooljaar staan in het teken van KUNST, en dat met grote hoofdletters en vet gedrukt. We zijn deze drie dagen bezig met van alles te doen op het vlak van kunst, zoals een beeldenroute door het drop, waar de leerlingen dan 4 kunstwerken moeten zoeken en deze moeten fotograferen, om ze daarna te kunnen uploaden in hun digitale lob map.

Daarnaast maken ze een stripverhaal, maken ze een mondriaan achtig schilderij, gaan ze op excursie naar diverse leuke activiteiten, zoals vandaag ging ik met een aantal leerlingen naar het Ro theater.

Het ging al lekker in de bus, de leerlingen waren erg rustig en we genoten van een heerlijke rit naar Rotterdam. Helaas was de chauffeur niet op de hoogte dat we naar het Ro-theater moesten maar reed hij naar Booymans van Beuningen. Kortom even lichte paniek, om daarna via google maps te ontdekken dat we gewoon een klein stukje moesten lopen om bij het theater te komen.

Dus met 60 kinderen door Rotterdam lopen is een hele uitdaging, zeker als er iemand loopt die bowt, ze zijn dan ongeremd ten roepen gewoon die man die blowt, ik ruik het etc.. gelukkig was deze man in hogere sferen en lachte vriendelijk...

Bij aankomt bij het theater kregen we een duidelijke instructie, mochten we gaan zitten in een studio, nadat eerst een aantal leerlingen naar het toilet waren gegaan,  en begon de workshop.

Wat is het heerlijk om te zien hoe vrij deze kinderen zijn geworden door mijn lessen het afgelopen jaar. Ze krijgen de term Tablo en ze weten wat er bedoelt word, ze horen  de bekende dingen die ik ze zeg. Ze kregen opdrachten die ik ze ook geef, maar dan net iets anders, kortom het was erg leuk om te kijken en te zien.

De leerlingen gedroegen zich helemaal top zoals altijd . dus dat verbaasde me niet eigenlijk.

De terugreis was iets rumoeriger maar ach dat mocht ook wel na een workshop. Bij terugkomst bleken ze blij dat ze meteen naar huis konden en dat deden ze dus ook. Dus het was een geweldige morgen met ze

Dit was wel het mooiste onderdeel van de project week. Een aanrader in ieder geval voor andere scholen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten