vrijdag 30 oktober 2015

ja weekeinde


Natuurlijk is de vrijdag een dag waar ik elke week weer naar uitkijk. Ik verheug me er op, mede omdat ik weet dat na de lange vrijdag de heerlijke zaterdag en zondag komen, en dat na het weekeinde een hele nieuwe week open ligt.. heerlijk.

Vandaag lekker gedraaid, leuke klassen gehad en leerlingen die ademloos hebben zitten te luisteren naar mijn verhaal over Auschwitz, dit vind ik zo belangrijk voor ze, dat ze dit horen, maar ook dat je ziet dat het met hun iets doet. Dat maakt het voor mij ook belangrijk. Voor de vakantie had ik met een klas een hele discussie over de vluchtelingen, ze waren bang, wat logisch was, maar ook zaten ze er mee dat zei niet goed wisten wat ze er mee moesten. Ze begrepen het ook niet helemaal waarom ze hier kwamen, De foto's van vluchtelingen met tassen vol met eten terwijl de buurman zijn eten bij de voedselbank moet halen, noem maar op, als die dingen zorgden voor veel onrust en onwetendheid.  door mijn verhalen te vertellen over Auschwitz, tevens de gruwelen die dokter Mengelen daar heeft uitgehaald,  na het verhaal te vertellen over dat de link met dat wat in Syrië gebeurt niet zo moeilijk is te leggen. te vertellen over mannen die met hun benen aan elkaar aan de trekhaak worden gebonden en dat ze dan door straten rijden en wachten tot die man overleden is,  de bekende onthoofdingen, de verbrandingen en noem maar op... Al die dingen heb ik ze ook verteld, na mijn verhaal over het vernietigingskamp waar ik was. Ze waren stil, en ik zag dat er iets gebeurde, ineens draaide ze om van gedachten, ze begrepen het dat dit niet mag en niet kan. Ze waren het met mij eens dat we dit moeten voorkomen en een aantal zijn inmiddels aardig voor de vluchtelingen in Alphen die inmiddels al met 800 man zijn aangekomen.

Na mijn laatste les, ik heb met mijn isk klas eerst lekker thee gedronken en daarna gingen we aan de slag met een stukje spelen over Halloween.. erg gaaf in ieder geval.  Daarna moest ik nog snel even wat boodschappen doen bij de aldi. 
Terwijl ik wat haast heb, ik moet met mijn auto naar de garage voor de winterbanden, lopen er twee vrouwen uitgebreid voor mij en ik kan er bijna niet langs, Dus ik zeg heel aardig Pardon, een van de vrouwen gaat aan de kant, en zegt als ik er langs ben, Je had er met gemak langs gekund, ik ben afgevallen... Ik vind dit zon vissen naar complimenten opmerking, dat ik maar gereageerd heb met de opmerking : "Mevrouw dat zijn uw woorden" daarbij heel betekenis vol gekeken en verder niets gezegd. Het was ineens heel stil.. aan de ander kant van het schap....  Soms ben ik te ad rem ik weet het, is misschien ook wel mijn charme

Daarna lekker naar huis, de auto laten doen en heerlijk niets meer doen vandaag 
genieten van de rust die er is



Geen opmerkingen:

Een reactie posten