donderdag 1 oktober 2015

afscheidshuis "De Lelie"


Toen ik benaderd werd door vriend Adriaan, of ik mee wilde werken aan het afscheidshuis "De Lelie"
zei ik meteen : "JA!"

Dit afscheidshuis is een initiatief van een aantal mensen om mensen die iemand verloren hebben hier de plek en de kans te geven om afscheid te nemen van hun dierbare. De overledene kan hier opgebaard staan en er is plek voor mensen om daar gewoon te zijn, zo vaak als ze willen totdat de dierbare of begraven of gecremeerd word. Het is soort van huiskamer met voorzieningen met koffie en thee etc, zodat het niet meer zo heel kil is zoals we vaak zien.

Ik vind dit prachtig, het begon ermee dat vriend Adriaan me een door hem gemaakte bloemstuk stuurde waar ik dan op mijn gevoel een flard bij schreef wat we ik vond dat er bij hoorde.
Voor we het wisten hadden we een hele serie klaar. Inmiddels was het ook zo dat er meer bloemisten die meewerkten, hun bloemstukken opstuurden of vroegen om teksten die ze wilden. Ik heb heel wat geschreven op die manier. Soms was het voor de bloemmist dat wat hij of zij ook voelde, soms werden ze door mijn flard op het verkeerde been gezet. Niet alles werd dan ook goed gekeurd, en dat is prima het is een gezamenlijk iets en je moet er beiden achter staan. Het mooie is wel dat ik dus bij sommige bloemstukken twee flarden heb wat ook weer bijzonder is als het gaat lukken een bundel te maken met foto's van de bloemstukken en de flarden erbij.  Geeft ook misschien weer voor meer mensen wat ruimte.

Inmiddels is dus mijn nieuwe bundel bijna klaar, ik heb op verzoek van het afscheidshuis meteen wat kaartjes laten maken met al mijn bundels erop en waar ze deze bundels kunnen bestellen. Als dank voor het  gebruiken van mijn flarden, de kans die ze me geven ga ik zeker een bundel van "Als het hek sluit" opsturen zodat dat daar kan liggen en mensen tot troost kan zijn.

Ik ga zeker vaker  terug komen op het afscheidshuis en hoop nog ergens in oktober de kans te krijgen om in ieder geval het kerkhof daar te bezoeken met hopelijk nog wat restanten van mijn flarden bij de bloemstukken zou ik gaaf vinden.

Anders is het alleen al goed om er te zijn geweest om eventueel nog wat extra inspiratie op te doen en te voelen voor als er nog meer kunstwerken met bloemen komen, of andere kunstwerken.

 Tenslotte is Gorichem om de hoek, als je de hoek ruim neemt vanuit Alphen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten