zaterdag 10 oktober 2015

etentje


Soms zijn er dagen, dat je het ene achter je laat, omdat je gewoon niet meer de energie kan opbrengen om te gaan. Aangezien mijn baan toch wel heel erg intensief is momenteel, ik de weekeinden erg nodig heb om in ieder geval uit te rusten, is het soms niet mogelijk om iets te doen wat juist energie kost. De keus was dan ook, of gaan naar een bijscholing of kiezen voor goed uitrusten, de kwakkelgriep uit te zieken en je werk. 
De keus is dan gemakkelijk, mijn werk kost wel energie maar geeft ook energie terug, dat andere waar de bijscholing van was, kost energie. dus nee dan maar niet meer. Het is een keus die weloverwogen is gemaakt maar het is niet anders.

De hele dag heerlijk relaxt gedaan, eerst eens grandioos uitgeslapen om daarna even langs Groenrijk te gaan, ik ben meteen in shock terug gekomen, niets vermoedend loop ik er binnen en zie ineens dat de hele kerstshow er staat, ik zit nog met mijn hoofd bij de zomer en ineens is het kerst.. ik moest echt even bijkomen... maar gelukkig was er niet veel veranderd, dezelfde spullen als elke jaar staat er, ook op dezelfde plekken. Ik denk stiekem dat ze een vloer hebben die naar beneden zakt als de kerst voorbij is, en dat ze zo eind september op een knopje drukken en dat dan de vloer met de normale spullen ineens omhoog gaat en de vloer met kerst spullen omhoog komt.. Het zou toch van het gekke zijn als al die kerstzooi elk jaar weer opgebouwd en afgebroken moet worden.... moet je toch niet aan denken.

Ik wilde wat kadootjes halen voor de mensen waar ik ga eten maar ook voor een vriend en vriendin die jarig zijn deze week. Ik ben geslaagd, ik denk dat ik leuke dingen heb gekocht voor deze mensen.

Aan het einde van de middag, toen ik richting Rijswijk ging, was het een zooitje, mede omdat de weg behoorlijk wat last had van file... werk aan de werk. met als gevolg veel blik dat stil staat dus weer werk voor de co2 uitstootcommissie.. kortom het was krap an.

Bij aankomst bleek iedereen er al te zijn, dus dat was meteen gezellig, we hebben even wat gekletst en toen lekker aan tafel met elkaar, we begonnen met een heerlijke stukjes brood met hapjes en smeersels zoals komkommer met roomkaas, eigen gemaakte pesto en meer van deze heerlijke dingen. Ook was er gedacht aan de mensen die nog steeds vlees eten..

Na het voorgerecht een heerlijke maaltijd, met voor mij een vega schijf, voor de vleeseters gevulde kipstukje, en er was een variatie op witlof, gekookt en witlof met kaas uit de oven, of zoals ik al zei voor de vleeseters zat er wat spek over. boontjes met pesto, en een heerlijke aardappelpuree met knoflook, lenteuitjes en kaas. Heerlijk allemaal, ik heb er van genoten, Zeker omdat ik bijna geen aardappels eet is het wel weer een keer lekker om aardappels te eten. 

Als toetje een soort van bramen met slagroomcolies en een stukje appeltaart, zelf gebakken, denk ik, met slagroom... 

Daarna heerlijke thee en bonbons..
kortom het was weer een avond vol met heerlijkheden en het was genieten
Heerlijk bijgepraat met elkaar over van alles en nog wat, kortom het was weer een heerlijke avond dat ik te lang heb moeten missen met deze eetgroepvrienden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten