maandag 9 juni 2014

heb ik weer

 
Op advies van de voedingsdeskundige van Jawi, was het goed om mijn gewone brood te vervangen voor speltbrood, dit schijnt gezonder te zijn, omdat het minder snel vanuit je darmen word opgenomen in je bloed, of je maag, daar wil ik vanaf wezen. Maar goed. alles voor het goede doel, we willen wat lichtvoetiger door het leven gaan. Speltbrood is een van de oplossingen. Net als het bakken in kokosolie, en denk niet bij kokosolie aan iets vloeibaars, nee het is een soort compacte massa, een soort boter maar dan harder en wit, en je moet het echt met een mes in stukjes snijden om het in de bakpan te kunnen doen. kortom een gedoe, maar het is gezonder omdat er minder giftige stoffen vrij komen bij het bakken dan bij alle andere soorten olie. Wederom alles voor het goede doel. Dus we zijn op de goede weg, in de ochtend een heerlijke bak Griekse yoghurt met museli ongezoet natuurlijk, en de nodige raw food producten er door heen, tussen de middag twee speltboterhammen, als ik thuis ben dan met hummes, als ik aan het werk ben met magere kaas en roomboter, en in de avond gewoon een grote bak groene sla met azijn als dressing, een kop soep en dan groente met vleesvervangers en soms een cous cous of iets dergelijks volkoren natuurlijk. Daarna is de koek op en eten we niet meer... tot voor kort. Op jacht naar speltbrood kwam ik bij mijn bakkertje terecht op het plein, meestal ga ik naar de ah omdat ze daar prima speltbrood verkopen, lekker donker en gewoon goed. Bij mijn bakkertje hadden ze echter twee soorten speltbrood, en ik ben niet de beroerdste ik wil ze dan allebei proberen.. en daar zit de fout. ik koop de beide broden, eentje is speltbrood met noten, de bakker zei nog zo er hoeft eigenlijk niets op zo lekker is dit brood, het andere was met diverse zaden, die was ook heerlijk volgens hem. Kortom ik heb dat gekocht, mee naar huisgenomen en gedacht weet je wat ik ga even een plakje proeven, die man is zo trots op zijn ambachtelijk product  en ik moet zeggen zij hebben daar echt zoveel verschillende soorten brood dat het gewoon een feestje is om daar te zijn. Terug naar het verhaal, het speltbrood met noten, was de eerste poging en mijn hemel alsof er niet één engeltje maar wel 20 engelen  over je tong piessen. zo goddelijk lekker, ik zag meteen de hemel verschijnen.. en dacht als dit dood gaan is dan doe ik er aan mee, zelfs eerder dan mijn geplande 100 jaar, dan is het niet anders. Ik heb echt geprobeerd om me te beheersen, maar ik dacht na dat ene plakje ik doe er nog eentje met wat roomboter en een plakje kaas, en nu was het niet alleen 20 engelen maar zelfs God pieste mee, het was heerlijk.... en daar ging het fout.. ik heb besloten terwijl ik na het avondeten nog meer plakken pakte dat ik daar geen speltbrood ga kopen, het is te lekker en ik waan me voortduren in hogere sferen, dus ik ga terug naar de basis, maar gewoon weer de speltbrood van de appie, daar kan ik gewoon van af blijven dat lokt niet uit naar meer dan die twee plakken.. al weet ik, en ik ken mezelf erg goed, zal ik me toch trakteren op deze heerlijk maar os zo vreselijk verslavende speltbrood met noten of diverse zaden...
om een kijkje te nemen op de site van deze goddelijke bakker volg onderstaande link
en wees gewaarschuwd, daar binnen gaat een wereld open die je niet meer dicht wil en kan doen..
Zonnevelds bakker herenhof
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten