zaterdag 20 april 2013

homeland


eigenlijk per ongeluk ook in deze serie beland.. heel erg toevallig en eigenlijk totaal niet over nagedacht.. Ik keek, keek nog een keer en dacht alleen maar ik heb deel 1 gemist.. ik heb deze hele serie gewoon gemist en ik vind het spannend, ik zit geboeid te kijken, soms met samen geknepen billen van de spanning. en ik vind het mooi en goed gespeeld. Ik kan een ieder dit aanraden en het leuke is toch nog wel ook dat de serie dus niet onderbroken word door reclames dus het is gewoon een uur helemaal verdwalen in de personen van homeland en genieten.. . Ik vind het spannend en ben heel benieuwd hoe het weer verder gaat.. kortom nogmaals een aanrader, het is inmiddels aflevering 3 die komt maar volgens mij kan je er niets aan missen als je er nu in stapt op zondagavond.. op bnn

Seizoen 1
Nadat Carrie Mathison in Irak een illegale operatie uitvoert wordt ze geschorst en overgeplaatst naar de afdeling Contraterrorisme van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.
Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, is gered tijdens een Delta Force Operatie in een gebouw van Abu Nazir. Carrie gelooft heilig dat Nicholas de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. Echter zien de Amerikaanse overheid en de CIA de marinier als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het vrijwel een onmogelijke taak is op haar superieuren te overtuigen.
Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson. Zij moeten nu samenwerken om Brody in de gaten te houden en een aankomende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen.

Seizoen 2

Na haar inzinking aan het einde van vorig seizoen, werkt Carrie Mathison niet langer voor de CIA. Toch wordt er opnieuw om haar hulp gevraagd, wanneer blijkt dat een belangrijke informant enkel met haar in zee wil gaan. Carrie, Saul Berenson en hun team doen een inval bij een groep terroristen gelinkt aan Abu Nazir. In het gebouw treffen ze een videotape aan waarop Nicholas Brody een aanslag opeist. Brody, intussen lid van het Amerikaanse Congres, wordt opgepakt door de CIA en verplicht om hen te helpen met het vinden van Abu Nazir, zo niet wacht hem een levenslange gevangenisstraf.
Abu Nazir komt erachter dat Brody in zee is gegaan met de CIA en ontvoert Carrie Mathison. In ruil voor haar vrijlating dient Brody ervoor te zorgen dat vice-president Walden kan worden vermoord. Niet veel later doet de CIA een inval en wordt Abu Nazir om het leven gebracht. Door het hele voorval zijn Carrie en Brody weer naar elkaar toegegroeid. Wanneer de breuk tussen Brody en zijn vrouw definitief lijkt, denken hij en Carrie eraan om samen een nieuw leven te beginnen.
Carrie Mathison en Nicholas Brody wonen de herdenkingsplechtigheid voor de overleden vice-president bij. Wanneer ze zich even afzonderen om over hun toekomst te praten, merkt Nicholas op dat zijn auto verplaatst is. Dan volgt een enorme explosie, waarbij niet minder dan 200 mensen, waaronder CIA-baas David Estes, om het leven komen. Ook Carrie en Brody worden voor dood aanzien, maar niets is minder waar. Wanneer op televisie de opeisvideo van Brody verschijnt en die aan deze bomaanslag wordt gekoppeld, smokkelt Carrie hem het land uit. Intussen komt Saul Berenson, net teruggekeerd van de begrafenis van Abu Nazir, polshoogte nemen aan het CIA-kwartier. Hij lijkt opgelucht te reageren wanneer hem wordt verteld dat Estes, Carrie en Brody zijn omgekomen. Hij zondert zich af en begint een Joods gebed. Zijn gezicht vertrekt wanneer een vrouwenstem zijn naam roept; hij draait zich om en ziet Carrie verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten