woensdag 17 april 2013

esf 2013 2

Nu daar komt dan ronde twee.... Estland, kan er niet echt warm voor lopen, een aardig meisje in een witte nachtpon, wel in hun eigen taal wat ik weer erg bijzonder vind... maar het raakt mij niet.. het kabbelt als een beekje op een zomeravond... maar dan zo erg dat je eigenlijk naar de wc moet.
Finland doet dit jaar een gooi met een liedje wat wel lekker in het gehoor ligt, maar wel een dertien in een dozijn lied is... dus sla mij maar over.. ik hoef niet.. al ben ik bang dat het wel in de finale komt..
(ergens klinkt alsof ze zingt fuck you baby, fuck you baby maar dat zal ik wel verkeerd gehoord hebben), Frankrijk, maakt eigenlijk niet uit wat ze ook inzenden, hoe ze ook eindigen ze betalen dus zitten ze altijd in de finale.. Net als veel van de zangeressen zie je veel van die blikken die je ook onze pubers ziet doen, dat opwindend of zwoel moet zijn maar het niet is.. met van die mondjes.. zeg ik vaak.. deze zangeres is er echt in getraind, al heeft het nummer wel wat... maar het gevoels nivo bij mij haalt het niet.
Georgie, kan ik heel kort over zijn voor mezelf. plaspauze
Griekenland  wat een heerlijk nummer vind ik dit, er zit variatie en is vrolijk.. heerlijk na al dat sombere zwoele gedoe..
Hongarije, mooie clip dat zeker, de zangers niet te zien .. maar ik vind het vrolijk..
Ierland, vind ik prachtig mooi en verrassend wat ik zo hoor, als je verwacht dat de tempo omhoog gaat gaat hij in de vertraging.. mooi dit en raakt me ook wel. ( wel een beetje de winnaar van vorig jaar helaas, dus niet zo orgineel), al gun ik ze wel een overwinning dit jaar met dit nummer
IJsland, mooi rustig nummer, doet me denken aan de kerst en ik vind het mooi, weer heel anders dan wat IJsland wel vaker instuurt.. dit is weer anders en mooi, en het is prachtig gezongen.. en houd je toch wel gevangen
Israël Dit jaar hebben ze Nana mouskouri in het klein met grote borsten uit de kast gehaald, en ze zingt in eigen taal. maar het raakt niet.. mijn vader zei altijd ach dat meisje heeft buikpijn.. en daar doet me dit ook erg aan denken..
Italie, is net als Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje altijd zeker van deelname in de finale, dat is wel handig dus en ze kunnen dus behoorlijk experimenteren met wat ze inzenden. Hoop voor ze dat de life versie beter is.. het begint rustig en eindigt in een up tempo achtige climax.... maar het raakt mij dus niet..
Zo dit waren dan de volgende tien die ik beluisterd heb en voorzien van mijn gevoelsoordeel.. ik weet dat ik op 18 mei bij vriend Frans zit te kijken maar weet nu al dat ik vak met kromme tenen zal zitten.. maar dat is niet erg.. dat maakt het ook weer zo leuk meteen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten