maandag 17 september 2012

supernatural

Als je in het onderwijs zit moet je toch proberen om op de een of andere manier bij te blijven. Ook om te zien waar de kids zoal naar kijken en wat ze bezig houd.. en afgelopen week komt een leerling uit Turkije die in de internationale schakelklas zit, bij me zitten en vraagt of ik de serie Supernatural ken.. en nee die ken ik niet.. waarop ik dan vraag moet ik die kennen.. en ja die moet ik dus leren kennen. Hij begint te stralen en verteld me dat hij deze serie zo geweldig vind, hij moet er om lachen, vooral om die ene en als ik zo zijn gezicht zie weet ik genoeg, ik ga dit ook eens bekijken. Dus meteen via bol.com de eerste serie gekocht.. in de afdeling tweedehands en dat is heerlijk want dan ben je vaak goedkoper uit en vaak zijn de dvd's pas 1 keer bekeken, en je verkoopt ze nadat je het gezien hebt weer terug op bol.. dus dat is ideaal.. het is even werk maar het werkt.. Afgelopen zaterdag kwam dus de enveloppe binnen met de dvd van de tv serie het eerste seisoen en ik ben er maar eens voor gaan zitten en gaan kijken.. en wat schets mijn verbazing het is erg leuk. Het is spannend het is ontroerend, het is griezelig.. het is net als Buffy de vampire slater.. en dit is veel leuker.. ik geniet ervan.
Het is een aanrader voor een ieder die houd van spanning, van horror, van eigenlijk de serie buffy..

volgens wikepedia


Inhoud
Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als demonenjagers. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.
Mysteries spelen zich af door heel de Verenigde Staten heen. Dit betekent dat elke aflevering zich in een andere stad of dorp afspeelt, wat de serie een extra dimensie geeft. Omdat Dean vliegangst heeft, rijden de broers per auto van stad naar stad. Deans 67 Chevy Impala is dan ook, na zijn broer Sam, het meest dierbare in zijn leven.
Elke aflevering staat op zichzelf, maar draagt ook bij aan de langere verhaallijn van elk seizoen. Zo draait het eerste seizoen bijvoorbeeld om het doden van de demon met de gele ogen. Sommige afleveringen behandelen bekende Amerikaanse urban legends zoals de vijfde aflevering Bloody Mary of de zevende aflevering Hookman. (Seizoen 1)

[bewerken] Seizoen 1

Op 21 november 1983 ontdekt John Winchester zijn vrouw vastgepind aan het plafond, waarna ze in spontane ontbranding uitbarst. John dwingt zijn vier jaar oude zoon Dean (Jensen Ackles) zijn babybroertje Sam (Jared Padalecki) uit het huis te halen, terwijl John zijn vrouw probeert te redden. Het is onmogelijk en zijn vrouw sterft.
21 november 2005; Sam zit inmiddels op Universiteit en heeft geen contact meer met Dean of John. Toch staat plotseling Dean voor zijn neus, die nog altijd op het magische jaagt, met het nieuws dat hun vader op een jachttrip is geweest, maar daarna is verdwenen. Sam besluit het weekend mee te gaan met Dean, om een bovennatuurlijke moord op te lossen en een aanwijzing naar hun vaders verblijfplaats te vinden. Na het weekend keert Sam terug, maar vindt vervolgens zijn vriendin Jessica aan het plafond, en ook zij gaat vervolgens in vlammen op. Sam besluit hierop alsnog met Dean op pad te gaan, het bovennatuurlijke te bestrijden, hun vader vinden en vervolgens de moordenaar van hun moeder en Jessica. Ze komen veel verschillende dingen tegen, van legendes als "Shapeshifters" tot kwade geesten die niet kunnen rusten, tot aan de bezoeking aan hun oude huis in Kansas, waarbij een vlammende geest het huis lastig valt, maar uiteindelijk de geest van hun moeder blijkt te zijn. Ze vinden ook hun vader terug, maar de twee broers kunnen maar moeilijk wennen aan de tactiek van hun vader, die vaak dingen anders doet dan zij.
Dit eerste seizoen draait om het vinden van hun vader en de moordenaar van hun moeder en Jessica. Elke aflevering ontdekken ze een stukje meer over hun vader en de moordenaar en hoe dit hun heden en toekomst beïnvloedt. In dit seizoen staan ook de twee broers centraal. Ze hebben elkaar jaren niet gezien en moeten plotseling dag en nacht met elkaar in de buurt zitten. Beiden komen, vaak door middel van een zaak, meer over elkaar te weten en wat hun werkelijke gedachten zijn. Een ruzie loopt zo erg uit de hand dat Dean en Sam wegen splitsen, maar uiteindelijk weer samen komen nadat ze realiseren dat ze teveel van elkaar afhankelijk zijn geworden en elkaar nodig hebben. Hun zoektocht vervolgt, maar wat ze aan het eind er van vinden en ontdekken gaat verder en dieper dan ze ooit wisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten