zaterdag 8 september 2012

ach het is zaterdag.....

Ach ik wist het gisteren al dit weekeinde zal staan in het teken van hoesten, snotteren.... moeheid, nog meer hoesten... ellendig voelen en noem maar op en tevens in het teken van.. veel hoestdrankjes, keeltabletten neusdruppels, nog meer paracetamol... en hopen dat het over gaat.....vooral dat laatste doe ik met verve...hopen dat het overgaat en vooral snel.. en als het kan gisteren al over.. maar we zullen zien.. Toch laat me dit niet weerhouden om mijn dagelijkse dingen te doen, eerst even vroeg sporten, was al heel heel vroeg op, om 7.30 gingen de luiken open en wilden niet meer dicht, kan ook door de hoestbuien komen natuurlijk.. dat weet ik niet maar we zullen maar afwachten, om met de woorden van mijn vader te spreken het gaat wel over voro je een meisje bent... en dat is ook zo natuurlijk.  Voordat ik naar mijn sportschool ga, eerst ff langs mijn verzorgkat.. dat beest is inmiddels al 14 jaar en dus kan elk moment dood neervallen.. ik hou mijn hart vast elke keer weer. In overleg met de eigenaren ligt er al een prachtige goudkleurige handdoek klaar op tafel waar ik dan poes in kan leggen en dan kan begraven in de tuin..  hoop dat het niet hoeft, maar elke ochtend als ik er heen ga. en ik zie poes niet dan denk ik nee he.. maar gelukkig tot dusver is poes om de dag zichtbaar, en als ik mijn weg baan door de spinnenwebben en alle kruisspinnen met een speciaal er voor uitgezochte stok ontdoe van hun huisje. .kroelt poes al mekkerent en pratend om mijn benen.... en ik kom bijna in de verleiding maar nee we gaan het niet doen we kopen of nemen geen poes meer. Na de sportschool snel even naar de kringloop, altijd leuk, heb niets nodig maar struin er altijd even rond voor eventueel spullen voor school.. en ja hoor, twee geweldige kussens, een hart en een zon, met handen bij de ikea erg duur bij de kringloop 1 euro... geweldig en tevens een prachtig rood hart gevonden van plastic.. die ik groen ga verven en dan even kijken of ik hem in over leg met de kunst en cultuur collega's of btn hem op een plaat kan krijgen, zodat hij kan dienen als een soort van logo.. bij foto's. ik wil toch op kamp met die gasten een soort van groene hart foto's maken als promo film.. dus niet spot de voet maar spot het groene hart.. ik moet er mee aan de slag nog, ligt nu in de afwasmachine maar wie weet morgen wel al groen.. maandag naar school en dan eens kijken wat er kan. Maar goed dit al bedenkend, kom ik tot de ontdekking dat ik dan natuurlijk groene verf moet halen, en men kent mij , ik verf alles wit of zilver of zwart maar zeker geen groen.. dus naar de patijen loods.. en ja hoor.. geen bus groene verf wel heel veel andere dingen, die je niet nodig hebt maar o zo leuk zijn.. dus ja inmiddels is het idee voor de kerstkaart behoorlijk uitgewerkt en bijna klaar, nog even dan kan hij naar de drukker, de foto is klaar, uit Barcelona, de extra dingen ook en dus nu nog de tekst.. en ik ben weer tevreden.. heerlijk
Maar ik dwaal af.. dus daarna naar de Karwei, en daar kom ik een oud collega tegen... hij en ik even een praatje over dat hij weg is etc.. en dat hij het wel mist de school maar ja hij moet er mee dealen niet meer werken.. en nu kom ik bij bovenstaande plaatje... hij vertelde mij dat hij een kado in zijn achterbak had.. zijn buurvrouw is al dagen haar raskat kwijt en helemaal overstuur, blijkt dat beest al dagen in zijn kofferbak te zitten.. ik vind dat humor en moet er meteen omlachen. Maar goed daarna snel naar de c1000 om de nodige voorraad neusdruppels, pillen etc te halen. snel brood halen (koolhydraatarm, ik heb geen idee hoe ze dat maken) maar het is lekker... en daarna snel nog even met mijn kaboutertje gepraat en toen snel naar huis om daarna nog snel even langs vrienden te gaan..
wat is een zaterdag toch lekker soms



1 opmerking:

  1. tijdens het ontspannen surfen op zo'n heerlijke zaterdag bedenk ik tijdens het lezen van je blog... o ja: deze kunst en cultuur-collega had nog groen pluche voor je besteld!
    Even bedenken welke groene harten we gaan spotten tijdens kamp!

    BeantwoordenVerwijderen