vrijdag 14 oktober 2011

onoverzichtelijk


een vriend van mij , die hier ook blogje heeft, http://dutchaidan.blogspot.com/ al een keer aangegeven dat hij het belachelijk vind dat inmiddels de sinterklaas en kerstspullen in de schappen liggen. Want laten we eerlijk zijn wie wil een chocolade letter hebben die al vanaf half september in de kast ligt te wachten op dat de Goed Heilig Man komt. Het is kennelijk een gebeuren die steeds vroeger plaats vind. Al weet ik dat ik niet teveel mag zeuren hierover, ik had tenslotte in mijn hele lange herfst vakantie de grote schoonmaak van het voorjaar 2012 al gedaan, had mijn kerskaarten al af en geschreven, en tevens was ik al bijna aan het eieren verven en verstoppen geslagen. Gelukkig kwam er iets tussen waardoor ik inderdaad voor een week weg moest uit mijn huisje. Maar nu even terug naar de titel hierboven. Sinds jaren, maar wel steeds vroeger, komt er op de parkeerplaats waar ik woon een oliebollenkraam te staan, en precies op een plek die er meteen voor zorgt dat menig voetganger met gevaar voor eigen leven moet oversteken. Okey ik geef het toe dat er een drempel is maar die drempel is inmiddels al zo vaak gebruikt dat menig automobilist niet eens meer merkt dat er een drempel is. Kortom het is een gevaarlijke situatie geworden ineens, omdat men zonodig op 1 oktober oliebollen moet gaan verkopen voor 31 december...... wat klopt hierin niet?
Het is wel erg vreemd dat veiligheid vaak op deze manier wel heel erg klein word. De bekende ehbo regel denk aan je eigen veiligheid is hier wel heel erg toepasbaar. Daarnaast valt me vaak op dat bij kruispunten, vaak een busje staat, en nee niet die beroemde bussen van de fbi etc, maar gewoon van mensen die er kennelijk volledige bevrediging in vinden om er in te rijden. Het uitzicht van de buren zullen ze ook meteen maar verpesten want deze bus mag natuurlijk niet voor hun eigen raam staan. Maar wat ik ergelijk vind, is dat je als je er naar toe rijd, en over wilt steken je bijna altijd niets kunt zien. Ik steek regelmatig met de gedachten op hoop van zegen dan maar over, omdat ik niets kan zien
Waarom mag men tegenwoordig geen hondenpoep meer laten liggen maar mag men wel bussen en oliebolkramen plaatsen die de veiligheid van mensen in gevaar brengen.. dit is voor mij volstrekt onbegrijpelijk.

1 opmerking: