dinsdag 25 oktober 2011

jordanie deel 5

De vijfde dag en nacht was erg mooi en zeker zo bijzonder als alle anderen, alleen gingen we nu van het ene uiterste naar het andere, nu dus naar een nomadenkamp waar we een nacht gingen doorbrengen in een tentenkamp. We kregen eerst een rondrit door de woestijn met de jeep van 4 uur wat prachtig was,  je ziet zoveel in zoveel zand. Het stukje waar de film Lawrence of the arabian is opgenomen sprak me erg tot de verbeelding maar dat is niet zo gek natuurlijk, nadat ik daarvoor al tig keer zo was genoemd door de arabieren hier. Ook mijn grote held Ramses is nog een keer gepasseerd dus ik was weer in mijn element. De nomaden hebben voor deze resort heel veel ingeleverd, ze hebben het mooi gemaakt, ze hebben speciaal ook  wc aangelegd etc om zo de gasten welkom te heten wat natuurlijk erg mooi is. De tocht met de jeep was heerlijk, onbeschrijfelijk wat je allemaal ziet in de woestijn wat er eigenlijk niet moe zijn en wat een afval ligt er ook, zo bizar. Het meest bijzondere vond ik wel dat in de middel of nowwhere ineens zomaar een souvenierswinkel staat.. zo bizar.. en nog gekker er zijn mensen bij die ook daar kopen.. ik snap er niets van,
Mijn mooiste foto is wel trouwens van een oude kinderschoen met spiderman er op en daarnaast een drol ik denk dat een kind daar zijn behoefte heeft gedaan en dacht ik laat zien waar ik hem heb neergelegd en dus daar de schoen heeft laten staan of... het was Spiderman zelf dat kan ook. De kamelenspinnen hebben we trouwens niet gezien. (gerustgesteld Frans?)
Mooi was ook de zonsondergang die we zagen in de woestijn en dat met een kopje thee geserveerd waarbij het water was gekookt op een houtvuur. zo mooi en zo intens prachtig. Verder hadden we een jeep die niet echt stevig was zagen we, want tijdens het rijden zagen we al dat de voorruit een gat had met allemaal sterren, en zijn spiegel hing van ellende aan elkaar, wat ook nog eens zijn stukken verloor onderweg... maar goed dat hoort erbij.
Het avond eten is heel speicaal gemaakt zoals de nomaden dat doen, onder de grond, ze hebben daarvoor een grote ton gegraven in de grond met een rooster daarop doen ze kooltjes, en dan hebben ze een rek waarop ze eten leggen, en dekken het af, ( ze steken eerst wel de kooltejs aan anders heeft het geen effect natuurlijk) en dat laten ze zo de hele dag koken en lekker is dat dan die gepofte aardappelen. heerlijk .
De avond was erg gezellig, met elkaar rond het kampvuur waarbij gedanst werd door de bewonders van het kamp en de gasten, de waterpijp, nee niet voor mij te bang dat ik het weer lekker ga vinden en dan ga roken, en daarna met een aantal mensen lekker naar de sterren kijken en ik heb een ster zien vallen dus ook een wens gedaan en totdusver lijkt hij uit te komen. Daarnaast slapen in een tent in de woestijn is een ervaring, zeker als je onder een muskietennet moet waar je steeds vast in zit. Daarnaast is het zo donker dat je eigenlijk niet meer uit de tent wilt in de nacht, Dus ik heb een anderhalve literfles maar even het kopje afgesnepen en dat maar als toilet gebruik in de nacht.. wat is het toch heerlijk om een man te zijn..
ik heb er trouwens heerlijk geslapen ondanks dat het bed hard was, mijn buurvrouwen, ja die doen dat ook, snurkten.....











Geen opmerkingen:

Een reactie posten