woensdag 26 oktober 2011

Jordanie deel 6

Tweede poging, soms is ziggo zo geweldig dat het er ineens vanaf ligt en je dan opnieuw moet beginnen.. trouwens de diaree schijnt wat beter te gaan, maar dat zou ook kunnen komen omdat ik zoveel beschuiten eet.
Deze ochtend begon bijzonder, opstaan in de woestijn is toch heel anders dan op een camping ergens in ruinerwolde, de sfeer is anders en nu een keer niet het geeikte grasveldje en de krijssende kinderen en overspannen ouders, maar zand zand en nog eens zand.... en leuke mensen op 1 stel na dan maar daar kom ik later op terug.
Heerlijk is het om als eerste in je tent je ogen open te doen, je uit je muskietennet te worstelen, en dan rustig eerst je anderhalve literfles bij te vullen, om die dan heel nochelant in een plastic tasje in de prullenbak te gooien... wederom de zegeningen van de man. Daarna je niet te douchen, niet naar de wc voor de dagelijkse grote boodschap om het netjes uit te drukken. Maar gewoon lekker vies stinkend net als iedereen aan het ontbijt te gaan zitten. heerlijk.Daarna de kamelentocht van 60 minuten door de woestijn, heerlijk op zon beest, heb het nog nooit eerder gedaan maar het is een aanrader en een belevenis gewoon.. ik heb genoten van die dieren. Het er op stappen is goed te doen, en dan rustig je door de loop van het dier door de woestijn te laten gaan, je heupen laten meedeinen en ontspannen te gaan zitten heerlijk... ik vond het geweldig in ieder geval. Kreeg even het gevoel dat ik bij mijn roots was.... al is dat bijna onmogelijk maar ja je weet het nooit.. lawrenc,..... arabier....  gay en ja ik... wie weet de reincarnatie...
Na de kamelentoch met de bus naar Aquaba, een stad die in 4 jaar tijd uit de grond is gestampt, prachtig gewoon, mar zo nieuw zo sfeerloos maar zo luxe... dat ik eigenlijk alleen maar verbaasd ben geweest....  we konden gelukkig nog even het hotel in voor de nodige verschoning en de nodige opfrisbeurten,  dus ik heb meteen mijn schoen maar eens onder de douche gedaan en buiten neer gezet te drogen om het woestijnstof kwijt te raken. heb tenslotte een potje mee

Na het opfrissen van onszelf en de kleding, moet wel zeggen de gouden tulip behoorlijk verliest aan charme, een toiletpot die voorover klapt als je er op gaat zitten, een bad zonder stop, handdoeken met rafels het is erg heel verslonst...maar goed we gingen door aquba door naar de boot om in de rode zee met elkaar te gaan snorkelen en te zwemmen, en wat is het snorkelen heerlijk, ik ben overtuigd in het begin is het wat eng maar dan is het genieten.... je wil de vissen gewoon aanraken en ze aaien dat lukt niet helaas maar toch het idee dat het zou kunnen prachtig.... ik ben verkocht hieraan, de stilte de sfeer die je voelt, ik wil nooit een aquarium of alleen een hele hele grote zodat ik er snorkelend boven kan hangen...  daarna op de boot heerlijk gegeten en lekkere vegaprut gehad. Als toetje wederom de beroemde watermeloen.... en genieten gewoon zon dag helemaal tot rust komen.





Na de boot tocht kregen we tijd om in Aquba te shoppen, en kon ik eindelijk mijn jacht op een zwarte mannenjurk voortzetten, dus ik aan de slag, eerst met de gids maar die kreeg te horen dat die er niet meer waren in heel Aquba, ik balen dus... maar goed ik ben een ram , sterker nog een dubbele ram, en een doorzetter dus ik dacht ik ga er nog even voor.... en later de avond een zaakje in en daar heb ik eerst een witte gekocht om hem eventueel zwart te verven, ( in nederland is het licht geel maar goed verf is gewillig) en na een tijdje met die baas van de zaak te hebben gesproken en hem vroeg naar een zwarte zei hij dat hij wel eentje had, en dat ik als ik wachte hij hem zou gaan halen.. Ik vond dat goed, stomverbaasd over dat hij dat wilde gaan doen. Ik heb dus voor 10 minuten een eigen zaak gehad en heb daar erg leuk staan kijken naar alles. en gelukkig kwamen er geen klanten... dat scheelt een hoop. Toen de man terugkwam, zeg maar jongen, had hij inderdaad een prachtige zwarte jebella.... en hij koste 15 dinar. dus ik heb hem 20 gegeven en gezegd dat ik hem eeuwig dankbaar ben.... dat hij me heel gelukkig maakte omdat ik er zo lang naar heb gezocht. De mensen in jordanie kunnen niet meer stuk, het is gewoon gaaf.




Dit was dus voor 10 minuten mijn winkeltje, en de tradionele thee die je steeds geserveerd krijgt zie je hier ook staan op een kruk heerlijk gewoon. Daarna met een vriendin nog snel een kadootje gekocht voor haar zoon, die een ex mentorleerling is van mij en die ik zo geweldig vind, dus ik heb haar een tip gedaan en ik ben benieuwd hoe haar zoon hierop reageerd ik denk wel goed als ik eerlijk ben. Daarna gingen we met elkaar het afscheidsdinee in, omdat onze gids, en een aantal mensen de volgende dag niet met ons mee zouden gaan naar Ammad om daar de laatste nacht door te brengen, die zouden nog een paar dagen blijven om zo ook de israelische kant te bezoeken, alleen hoorden ze dat het wel heel heel veel geld gaat kosten dus ik denk dat ze uiteindelijk dit niet hebben gedaan. We zijn naar een restaurant geweest,  waar we heerlijk hebben gegegeten met elkaar. Het was erg gezellig mede omdat we veel lol hadden. Met de groep hadden we geld opgehaald om aan de reisleider te geven. Een vriendin van mij had een ode geschreven en die heeft ze verteld en voorgedragen zo knap vond ik dit dat ze dat deed voor die hele groep. Daarna kregen we onze zanger aan de zang, die prof is, hij had een eigen gemaakte tekst geschreven op de tekst van het is een nacht van guus meeuwis maar oh wat was dit slecht..... vals.. ik heb me bijna in mijn broek gepiest van het lachen en van plaatsvervangende schaamte.....  maar goed.. het is goed bedoelt en men heeft hun best gedaan en ik heb tenslotte niets gedaan.

Maar het was leuk in ieder geval. Aan het eind zijn we nog even met elkaar gaan stappin in aquba om rond 12 uur in bed te belanden en te gaan slapen.... en wat slaapt een bed in het buitenland toch heerlijk soms vooral als je niet hoeft op te ruimen  na die tijd ,alleen zorgen dat je tas optijd buiten staat en dan ga je ontbijten en dan kom je terug en dan zie je dat je tas al opgehaald is je pakt je andere spullen in en dan ga je gewoon naar de bus je wijst je tas aan en ze zetten hem in de bus en je stapt in... ik begrijp nu hoe Maxima zich moet voelen... het is heerlijk om als goddelijke schoonheid te worden behandeld :)


nog even een foto van de kamelen karavaan hij is mislukt maar ik vind hem zo vrselijk mooi

en nog wat meer sfeer plaatjes








Geen opmerkingen:

Een reactie posten