maandag 3 oktober 2011

hond van de buren en buurman gedachten

 


Zondag.
Vandaag erg vroeg uit bed, ik had er niet aan gedacht maar voor ik het wist stond ik me al in het zweet te werken op de sportschool, cardio en kracht, je moet wat tenslotte wil je je lijf goed houden.
Na het sporten snel even door naar de macro om de nodige inkopen te doen voor Jordanie en wat extra aanvullingen voor de etenskast. Daarna met de ka even langs de woonboulevard ( ja een gruwel ik weet het maar zo leuk op een zondagmiddag als het niet druk is.) De score is enorm geweest, ik heb teveel geld uitgegeven maar wel aan leuke dingen, zoals onder andere een cd van De zangeres zonder naam. Deze gekocht in kader van het bezoeken van een voorstelling van haar.
Bij thuiskomst kwam meteen Bo, de hond van de buren uit de flat rennen, ik ben fan van deze hond. Hij is gewoon gaaf, haalt van alles uit en is volgens mij een echte ondeugd. Zeker als ik af en toe lees over wat ze zoal doet met haar speeltjes die vaak aan stukken liggen. Tevens is al een keer een kip een slachtoffer van haar geweest. Op deze foto is het net voro ze een kip te grazen nam.( copyright voor D. Stouten. heb deze foto even gejat van zijn site). Maar ik blijf het een uniek en leuk speels beest vinden. Misschien omdat hij me herinnert aan Shaggie, een hond die ook zo in elkaar zat. Daarnaast kwam ik mijn buurman tegen die met zijn rolator de weg naar huis weer eens probeerde. Ik heb naast diepe bewondering ook een diep medelijden met hem. Hij loopt inmiddels tegen de 70, en al jaren heeft hij zulke slechte longen dat ik elke dag me weer afvraag of hij nog leeft. Maar vandaag zag ik hem weer lopen met zijn zuurstoftank en rolator, (yep hij was een grote roker, en gewerkt in een behoorlijk slechte fabriek met veel stof) Ik zie hem soms in de ochtend weg gaan naar de c1000 tegenover waar ik woon. Hij moet om de 5 meter even stoppen en gaat hij op zijn rolator zitten, en zo is hij onderweg. Uiteindelijk komt hij dan na ongeveer 2 uur terug, en als hij dan boven is hoop ik altijd dat hij niets vergeten is wat van levensbelang is want dan moet hij nog een keer.... en daar moet ik niet aan denken
wat ben ik blij dat ik gestopt ben met roken 3 jaar geleden in de hoop dat me dit bespaard blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten