maandag 31 juli 2023

Berlijn dag 3

 

Zo inmiddels dag 3 .

Heerlijk geslapen beetje traag op gang gekomen. Veel plannen moet ze alleen nog ff uitvoeren. Het ontbijt op mijn kamer bevalt prima, de wandelwol doet zijn werk goed. Moet alleen mijn kuiten goed optrokken, dus dat doe ik op de trap. 

Op de planning staat bezoek Gleich 17 een stukje spoor dat niet meer gebruikt wordt als herdenkingsplek voor de omgekomen joden, het was een mooi plekje maar ook eenvoudig, toch goed om even geweest te zijn. 

Daarna na potsdammerplatz voor de gay Pride, dus niet zoals ik dacht Potsdam.. dus ja in de verkeerde trein gestapt en daarna overgestapt. Op de goede trein. Ach dat maakt het leven leuk. 

Op tijd was ik op de plek, ging goed heb me meteen maar op de voorgrond geplaatst om daar lekker te genieten van wat er zoal te zien is. Ik zat naast een paar zeer luidruchtige dames van de roze  vlag maar dat maakt het niet minder gezellig. 

Het was een waar feestje dat is op zeker maar ook een heel lang feestje, de Cannal pride vind ik altijd al lang, maar aan deze leek geen einde te komen.. na 3 en een halve uur was ik er wel klaar mee, je kreeg van  alles naar  je hoofd gegooid van snoep, waaiers, keykoords, stickers, condooms etc.. en al die mensen maar graaien.. 

het was een zeer bond gezelschap dat is op zeker, veel drag Queens, tevens heel veel mannen met een honden masker op, puppy love, tevens complete naakte mannen, wat in middels in Amsterdam dus niet meer mag, de hele queer gemeenschap was vertegenwoordigd, in alle kleuren maten soorten etc, met recht een iedereen hoort er bij feest.. wel heel veel ook gay voor Oekraïne  op zich prima  maar ook erg scoren… zeker als er van de hoeveelheid wagens om de 4 wagens men daar dus aandacht aan besteed. Na drie en half uur was ik wel klaar met de happy gay scène want hoeveel happy gays kan je hebben, en besloot naar kunstcentrum bethanien te gaan voor de tentoonstelling daar en een stukje door Kreuzberg te lopen. De tentoonstelling was mooi om te zien, tevens was het heerlijk om in een parkje even rustig te zitten en mijn salade op te eten.  Het was een mooie afsluiting na de gay pride tour, waarvan ik misschien net iets meer dan de helft heb gezien. 

Daarna even langs de supermarkt om in ieder geval wat energie reepjes te halen voor morgen. 

Daarna besloot ik om nog even na de hackischer markt te gaan. Maar stapte bij een metro station uit waarvan ik wist dat daar het gezochte kerkhofje was, das Alte Friedhof, zo rustgevend om daar even te zitten. Daarna heerlijk gegeten bij Da Pai Dang Vietnamees steetfood heerlijk.  Zo was de herinnering compleet . 

Daarna toch even naar de hackische hoffelijk gelopen om daar even te kijken bij het bekende straatje net veel streetart en om daar een thee te drinken. 

De thee is er niet van gekomen, ben daar het winkeltje binnen gelopen en ze hadden dus opruiming en kom het weer niet laten heb weer een stukje kunst gekocht.. moet ff een plekje  bedenken waar dit op te hangen …

Daarna terug naar het hotel. Natuurlijk op de trap gezeten met het welbekende ijsje als afsluiting van de dag. 


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten