zaterdag 29 juli 2023

Berlijn dag van vertrek naar....

 

nog nooit zo chaotisch ingepakt, maar volgens mij wel alles wat ik nodig heb ingepakt,. en anders. God zal de greep wel zegenen en komt het vast allemaal op zijn pootjes terecht dat kan niet anders volgens mij

Natuurlijk had ik wel uitgedacht wat mee moest en wat niet en ook bedacht als het regent wat dan te doen in Berlijn, maar ik had een mooi programma voor mezelf gemaakt dus dat zal wel goed komen dat kan niet anders, ik geniet toch wel in deze prachtige stad.

Opstaan is meestal niet zo mijn dingetje maar ineens lijkt het wel te gaan omdat ik naar Berlijn ga, gisteren al de laatste restjes opgemaakt uit de koelkast, tevens de krentenbollen klaar voor onderweg, al geregeld dat ik door de snelle lijn kan 8.15 mag ik er dus doorheen. ideaal, al geregeld dat ik dus in het hotel alleen maar een code hoef laten zien en dan kan ik al naar mijn kamer in hoeverre die klaar is, krijg ik ook meteen mijn vrije kaart om gratis met het openbaar vervoer te gaan, dus het is allemaal prima volgens mij. ik ben er klaar voor.

Het opstaan is nu vroeg ruim een uur voor de wekker wakker, dan blijf ik nog wel even liggen, omdat ik dan denk dat is handig mede omdat ik anders zoveel tijd moet stuk slaan, voor ik kan vertrekken, aan de andere kant is het ook heerlijk omdat ik  dan rustig nog even een wasje kan draaien zodat alles schoon is als ik thuis kom, nog even de laatste dingen afwassen etc. 

om kwart over 7 vertrokken uit huis na de bus...die ik ruim op tijd haalde, volle bak dat wel incluis een dame in het blauw met twee hutkoffers terwijl ze voor haar werk ging vliegen.. ik denk meteen wie zit er in die koffers😂

Bij aankomst op schiphol bleek dat het uitchecken in de bus niet ging, dus daar moest weer actie op worden gezet, kan ik soms bij denken waarom? 

Dit keer had ik gebruik gemaakt van de speciale lijn waardoor je snel door de douane kan, dat werkte perfect ik kon naar binnen, dit keer hoefde ik niet eens betast te worden alleen bleek dat mijn schoenen dus ff een drugstest te moeten ondergaan.. dat was ook goed dus ik kon gerust naar Berlijn, 

Tijdens het bestellen van een kop thee, bleek een jongen voor mij ineens al zijn cash geld op de grond te laten vallen en niet eens door te hebben, dus die heb ik er op gewezen, 2 x de eerste keer pakte hij een deel op, de tweede keer stond hij op het geld dus nogmaals gezegd dat zijn geld op de grond lag, en ik maar denken dat ik een chaoot ben.. 

heerlijke kop thee voor 3.90.. dus ik heb maar wat extra zakjes gepakt, achterlijk dat je voor een lullig zakje en een bak heet water bijna 4 euro moet betalen . 

Nu bleek dat er ineens te veel mensen mee te gaan dus alle handbagage kon niet mee aan boord, ik vraag me dan altijd af hoe dan? Denk meteen aan de dame in het blauw die met twee hutkoffers op reis ging,. Maar dat zal niet uitmaken. 

Kreeg ik net het bericht dat er in Berlijn een leeuwin los rond loopt dus ik vraag me af of ik wel naar de juiste plek ga. 

Aangekomen bij het vliegveld in Berlijn was het een behoorlijke wachttijd voordat ik mijn koffer kon krijgen. Maar het ging goed. Daarna met de trein naar mijn hotel. Wat was er veel gedoe bij het hotel. 1 van de redenen dat ik dit hotel boek is dat de kamers ruim zijn, en schoon, dat het bij het station ligt, je een koelkast op je kamer heb en omdat je een kaartje krijgt om gratis met met openbaar vervoer te reizen. Nou die vrijkaart was alleen voor leden dus ben ik maar even lid geworden van deze keten. Maar had al besloten dat dit de laatste keer is dat ik hier slaap. Een easy hotel is prima, tenslotte is het ontbijt hier niet te betalen. Dus dat neem ik ook niet. 

Nadat ik eindelijk in mijn kamer was, wat trouwens een kamer is voor een minder mobiel mens op benen. Bleek dat de koelkast het niet deed. Dus ik naar beneden omdat ik echt een koelkast wil, ik gooi daar mijn kwark en fruit in voor mijn ontbijt, maar deze was dus gewoon warm. Dus ik naar beneden dit melden, de technische dienst zou komen. Terwijl ik bewust nog niet had uitgepakt omdat ik me bedacht dat is niet goed want als het niet te maken is dan ga ik om een andere kamer. Terwijl ik mijn krentenbol zat te eten stond daar de technische dienst, in mijn gedachten noemde ik ze al Jut en Jul van de techniek. Ze komen twee man sterk binnen en hebben een apparaatje bij zich, ze richten dit op iets in de koelkast en zeggen zonder te verblikken of te verblozen.. over 2 of 3 uur is het koud hopen we maar het kan ook zijn dat dat niet zo is dan is hij stuk. Ik had al besloten om maar naar de receptie te gaan om om een andere kamer te vragen. Leek me heel wijs. Dat dus ook gedaan. Dus ik kreeg een andere kamer wederom voor iemand die niet zo goed ter been is. Dus dit is denk ik de laatste keer dat ik hier geslapen heb, dan liever in het easy hotel. 

Nadat ik eindelijk was ingericht ben ik naar het hamburger station gegaan een Kunsthalachtig museum, dit keer een zeer bijzondere expositie namelijk allemaal hele grote stoffen objecten met van alles erin. Er waren 4 exposities maar deze vond ik wel het meest indrukwekkende, er was ook een expositie waar de kunstenaar alleen maar touwtjes had gespannen in ruimtes.. daar kon ik dus echt niets mee. Een andere expositie van een kunstenares ging over dat iedereen gelijk is, dat iedereen zichzelf mag zijn etc maar haar hele expositie bestond uit vrouwelijk naakt.. maar dan zeer abstract. Kortom het was niet alles even indrukwekkend. 

Daarna naar mijn grote favoriet gegaan, het streetart museum. Helaas was het nog dezelfde tentoonstelling als vorig jaar zomer. Dus ik baalde een beetje ook de wijk was niet meer zo vol met streetart helaas. Dus lichte domper. Maar een groot voordeel een heerlijk tentje gevonden om te eten  sai gen Com nieu.. heerlijke salade en heerlijk hoofdgerecht kortom niet voor niets naar het streetart museum geweest. 

Na het eten besloten om een wandeling te gaan maken naar de Frederich Gedächtniskirche, dat is niet die van de lippenstift en poederdoos maar een hele andere, vanaf het museum voor de streetart is dat een klein half uurtje stappen, mooie route zo door Berlijn, langs de overwinningszuil en groot stuk door het park. Prachtig. Daarna rustig nog een half uur gelopen langs de Spree naar het hotel. Nog even langs de Aldi voor een salade voor morgenmiddag als lunch en kwark en fruit voor in de ochtend, mijn muesli had ik van thuis meegenomen . 

Nadat dit alles was gedaan nog een ijsje en een kop thee gehaald die ik op de welbekende trap heb genuttigd om zo de dag af te sluiten, Berlijn zit alweer in mijn bloed en nog heerlijk veel dagen te gaan. 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten