dinsdag 11 juli 2023

de jaarlijkse ellende....

 

Elk jaar is het weer gedoe, de jaarlijkse schoonmaak van de ketel in mijn huis, aangezien ik in mijn eentje woon, mijn buren ook werken, is het altijd gedoe, elk jaar weer, komt altijd net na een vakantie een kaartje van de service die de ketel komt doen en altijd op werkdagen of tussen 8 en 13.00 of tussen 13.30 en 17.00.. men kan nooit zeggen hoe laat men komt. en dat begrijp ik ook wel, mede omdat zij ook een leven hebben naast hun werk.. nu leef ik in de gelukkige omstandigheid dat ik veel vakanties heb, maar ja die plan ik ook behoorlijk vol met mijn reisjes van hier naar daar en van hot naar her.. kortom het is soms lastig om een datum te prikken.

Maar dat weet ik, dus ik weet al als die kaart in de bus ligt, vraag ik eerst aan mijn buuf of zij thuis is of dat ze het weet. en als zij er ook niet is dan besluit ik om te bellen..  meestal ben ik snel in de verbinding met het bedrijf, en afhankelijk van diegene die ik aan de lijn heb kan het snel geregeld worden, of helemaal niet.. ( ooit heb ik gedoe gehad omdat ik volgens de verhuurder geen toegang tot mijn woning gaf, maar dat klopte niet, het was heel simpel ik bood genoeg alternatieven maar daar wilden ze geen gebruik van maken, dus ze moesten op dat moment wel meebuigen en kwamen ze op de dag dat ik thuis was...  had even info ingewonnen bij een rechtswinkel.. altijd handig om zo aan adviezen te komen). 

Maar goed, ik belde dus en kreeg een dame aan de telefoon die zei dat het akelig was dat ik niet kon en dat ik een nieuwe afspraak zou krijgen, dus ik meteen, dat is slim maar het is handiger dat u ze zet op de dagen dat ik zeker kan en dat zijn.. dus ik noemde de dagen dat ik zeker wist dat ik thuis was.. nou zo werkte het niet.. ik kon niet gaan beschikken over de tijd van de monteur en die mocht zelf zijn indeling maken en de tijden regelen.. dus tja dat is een keus. dus bij het afscheid zei ik meteen, nou tot de volgende keer dan...

En zoals ik al dacht. juist.. er kwam een nieuwe afspraak en weer op een datum dat ik voor de klas sta, dus ik weer bellen, met de opmerking daar ben ik weer.. en ik moet een afspraak maken om mijn ketel na te laten kijken en schoon te laten maken... waarop desbetreffende dame zei, dat ze me een afspraak zou sturen, waarop ik haar vroeg of ze een kind had, dat had ze, hoe zij het zou vinden als haar kind thuis komt met dat er uitval is omdat hun docent naar huis moest, daar een hele ochtend of middag moest zitten omdat de monteur zou komen om de ketel schoon te maken omdat men niet kon plannen naar de tijden van de mensen die werken en alleen wonen, dat vond ze inderdaad achterlijk. waarop ik zei, nou mevrouw, ik werk in het onderwijs ben docent op een middelbare school, als ik een morgen vrij neem, of middag, kost me dat ten eerste geld,  daarnaast worden er ongeveer 100 lln naar huis gestuurd. omdat jullie zo niet kunnen meebuigen met het maken van afspraken.. en als u het nu gewoon op de maandag zet de eerste dag van de zomervakantie dan is er niets aan de hand, in plaats dat er tig afspraak kaartjes worden verzonden en ik steeds moet bellen omdat het niet gaat.. waarop deze dame heel mooi zei, ik zie het probleem, had ook al aangegeven dat mijn buuf, die vliegt niet thuis was, dus dat er echt geen andere mogelijkheid was.. dat ze me zou zetten op de eerste maandag van de zomervakantie.. tussen 8.00 en 13.00 waar ik dan hele blij mee ben, totdat die ochtend aanbreekt en ik me bedenk dat ik eigenlijk had willen uitslapen,. dat ik eigenlijk het veel te vroeg vind om op te staan maar ja ik zal toch moeten..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten