maandag 17 juli 2023

het moest nu gebeuren...

 

Het is niet mijn hobby, het is niet iets wat ik heel graag doe, het is een rotklus maar soms moet je jezelf even aanpakken, zeker nu mijn hulp een paar keer niet kon komen wegens andere verplichtingen, dus ik besloot om toch maar een soort van grotere schoonmaak te houden, dat betekend dat ik de losse dingen in mijn kamer maar eens door de vaatwasser haal zodat ze stofvrij zijn, dat ik mijn bonsai boompje heb verpot en verder alles niet alleen afstof, maar dat ik het ook nat afneem. De weken dat mijn hulp niet kan dan doe ik meestal, afstoffen met een plumeau, dan stofzuigen en dan dweilen, maar nu dus ook nog even een extra nat lapje over de dingen die niet in de vaatwasser kunnen omdat ze dan misschien van kleur verschieten van zilver in   zwart of nog erger ineens super groen uitslaan.. kortom het moet even aangepakt worden.
 
Dus ik had zondag na het sporten al mijn aanrecht, mijn keukenkastjes met een lapje en sopje bewerkt, het gasfornuis aangepakt,  dus daar gaat de komende dagen niet meer gekookt worden, want ik heb al geleerd als je het schoon hebt dan komt het. dan pas gaat het dus mis dan mors je extra, je doet het er niet om maar het gebeurt dan.. denk maar aan de blog over net je auto laten wassen en dan pats vogelpoep op je auto..
 
Maandagochtend bedacht ik me even nu niet gaan piepen gewoon meteen je bed verschonen, en dan aan de slag.. dat meteen aan de slag was even een dingetje maar goed ik ben uiteindelijk begonnen... ik heb eerst alles grondig met een natte lap afgenomen, en meteen heel veel dingen opgeruimd, een andere plek gegeven, in de kamer, keuken, de badkamer, slaap kamer. .en het klopt de studeerkamer zal een aparte dag worden want dat is heel veel werk.. maar dat komt ook goed.. 
Veel dingen meteen ook door de vaatwasser gedaan, zoals bepaalde dingen in mijn kamer die er tegen kunnen en andere dingen met de hand afgenomen... zodat die ook mooi schoon waren.
Daarna nadat ik alles grondig had afgenomen en gesorteerd was ik al een dikke 2 uur bezig, en niet omdat ik zoveel spul heb maar omdat ik niet ervaren ben in het schoonmaken.. ik begrijp nu mijn moeder die altijd zei ik heb de hele week nodig om mijn huis schoon te maken, die ging dat dan ook in gedeeltes doen. terwijl ik maar 1 etage heb, eigenlijk in vergelijking met anderen in hun huis weinig heb staan, dus wat heb ik het te doen met de mensen die heel veel hebben staan, al denk ik dat ze daardoor minder tijd kwijt zijn ze kunnen er om heen, hmm. misschien toch maar mijn huis voller proppen...
 
Maar goed nadat ik dus alles nat had afgenomen incluis de natte gedeeltes in mijn huis, zelfs de tegels in de badkamer en toilet extra met een lap er over heen en droog gemaakt om strepen te voorkomen, tevens ook nog diverse schoonmaakmiddelen waar ik dan 3 flessen van heb meteen maar bij elkaar gegooid, wel het zelfde merk en spul, zodat ik zomaar 1 fles had.. dus het werkte wel goed.. het is behoorlijk opgeruimd.
 
daarna de stofzuiger door het huis dat gaat lekker snel, en daarna even rust en lunch... een heerlijke bieten feta salade met ijsbergsla heerlijk en vullend.. 
Wel ontdekt dat als je net je bed hebt verschoont met een prachtig mooi wit beddengoed, dat je dan niet nog even daarna je ventilator die boven je bed hangt moet gaan afstoffen.. ineens had ik dus een dalmatiër gespikkelde  bed
 
 
De koelkast ook maar even onder handen genomen, om te ontdekken dat ik heel veel sapjes had liggen en flesjes drinken die over de datum waren dus dat ruimde lekker op ineens een hele lege koelkast, heeft ook zo zijn charme..
 
Daarna nog gedweild en de nodige wassen gedraaid zowel in de vaatwasser als in de wasmachine. het huis draaide op volle toeren en ik kon daarna pas in pakken voor de dagen naar mijn moeder en de vakantie naar Berlijn, al had ik al veel klaar gelegd dat scheelt een hoop
 
 Er is nog veel te doen in mijn huisje, maar ach als het gedaan is ben ik weer blij en opgelucht dat ik een jaar niet meer me zo hoef uit te sloven... en dan heeft mijn hulp meer tijd en dan komt het zo wie zo goed. want hoe ik het doe, ik heb strepen, ik heb gedoe terwijl als zij het doet dan is er een systeem en is alles echt schoon, ik zeg vaak de vrouwenhand die mis ik.. ik kan dat niet. dat schoonmaken helaas.
 
en om eerlijk te zijn.. ik begrijp de lol en de voldoening er niet van die men heeft als het schoon is.. ik denk alleen maar en het is zo weer vies. en niet eens altijd door mij. de stof kiert door het huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten