vrijdag 14 juli 2023

De keerzijde

 

Soms ontdek je ineens de keerzijde  van een hobby die je lang geleden al bent gestopt, al lotus ik af en toe nog wel met mijn dierbare reismaatje, maar eigenlijk doe ik er niet meer zo heel veel mee.

Alleen als het een leuke klus is wil ik nog wel een keer ja zeggen, soms is het gewoon genoeg geweest, ik had geen zin meer in de bijscholingen, in  elke avond op pad om weer je kunstje te vertonen, ik heb het nu gewoon in evenwicht en dat is ook prima zo.

Afgelopen week moest ik even in een zaak zijn waar ik niet zo heel vaak kom,  alles wat ik nodig heb haal ik bij een loket,  maar dit keer moest ik echt even iets binnen regelen, waarop een mevrouw achter de kassa die mij hielp, meteen zei, u bent toch die lotusfiguur, waarop ik zei, nou dat valt wel mee hoor, ik heb lotuswerk gedaan.

Dus als u hier straks neervalt dan hoef ik niets te doen.... want dat is net echt..Voordat ik daarop correct kon reageren, mijn neiging was om te zeggen, doe niet zo dom en achterlijk, als ik nu hier ter plekke neerval hoop ik dat je wat geleerd hebt en dat je me goed gaat helpen.. maar ik was eigenlijk zo door deze opmerking met stomheid geslagen. dat ik even niets zei.. maar daar kreeg ik ook niet meer de kans voor. Ze riep tegen haar collega's dat is die lotus figuur die heeft het mij toen heel lastig gemaakt.. hij had zijn voet tussen een stoel gestopt. kreeg hem er niet uit.. ha ha. dus als hij nu neervalt of wat dan ook is, is het niet echt. ha ha ha... 

Een collega maakte nog even een opmerking dat het wel erg was dat ik nu bekend sta als die lotusfiguur bij deze zaak, ik had al besloten dat ik daar dus niet meer kom, daar is mijn leven dus niet veilig als zij er is... maar het probleem is dat ik dus daar wel even regelmatig moet zijn..  dus ik moet maar een volgend keer haar hierop maar even correct en netjes aanspreken.

Achteraf deed me dit wel realiseren dat ondanks dat je dus kennelijk duidelijk in je les bent dat het nep is, dat het spel is, dat het alleen maar in deze situatie geld en dat als een lotus in een andere situatie er ligt je dus wel echt hulp moet gaan verlenen in plaats van lachen en weglopen...  dringt het niet echt door volgens mij. men onthoud je spel en hoort niet wat er echt gezegd is.. 

Denk ook dat de lotus wereld daarin zelf ook een aandeel heeft, namelijk dat ze ooit een lotus, die zichzelf heel goed vond, maar die kennelijk niet de grens tussen spelsituatie en werkelijkheid wist,. mee ging doen aan een situatie op straat waar ze dan deed alsof ze een hartinfarct had en dat werd dan met de verborgen camera gefilmd..   mensen die haar gingen helpen, sommigen met de tranen in hun ogen, sommige mensen die totaal overstuur waren omdat ze voor hun ogen iemand zagen die dreigde te sterven, die dat zelf hebben zien gebeuren, kregen na afloop te horen dat het spel was en niet echt... dat men dit deed om te kijken hoe mensen zouden reageren in het echt.. 

Ik denk dat men daarmee duidelijk de plank missloeg, dit is te confronterend zomaar zonder voorbereiding wat in het echt natuurlijk ook wel zo is, maar toch... als je later hoort dat het spel is dan kan ik me voorstellen dat je je behoorlijk genaaid voelt.

kortom in de lotuswereld is er nog wel wat te halen in verband met duidelijk zien wanneer het spel is en wanneer echt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten