zondag 2 juli 2023

Pimpen...

  

Al jaren op gehoopt dat het mag, en eindelijk mocht het, ik mocht het drama lokaal gaan pimpen, omdat ook de bezoekers zeiden het is geen drama lokaal, het is een lokaal waar geen tafels staan. er hang geen sfeer en dat vond ik dus ook.. dus ik kreeg toestemming om mijn lokaal te pimpen..
 
 Dus de eerste maandag dat ik geen les hoefde te geven, was ik al heel blij, mede omdat ik daardoor dus gewoon lekker mijn eigen ding kon gaan doen, De opdracht was heel eenvoudig, ik moest de nieuwe kamerschermen in de grondverf zetten, zodat ik ze de volgende dag kon gaan verven, en ik moest de muur in mijn lokaal vol plakken met posters die ik verzamelt had in de afgelopen weken.. theater Castellum en ook het Parktheater hebben daar een belangrijke deel aan meegeholpen, zo gaaf en zo leuk.
Nadat ik de posters had uitgezocht die ik zo wie zo op de muur wilde hebben, en die dus bovenaan moesten komen, begon het echte werk.. ik ben geen held op hoogtes, zeker niet op keukentrappen, en dit was dan wel een keukentrap maar hij was voor mijn gevoel wel hoog.
Toch ben ik begonnen en heb eerst de bovenste rij gedaan, iedereen zei, je moet gewoon van boven naar beneden werken, maar ik ben eigenwijs, omdat ik wist als ik alles boven klaar heb, heb ik de trap niet meer nodig en kan ik steeds afstand nemen om te kijken of het een beetje leuk verdeeld is en wat waar moet.. 
Nadat ik de bovenkant had gedaan, even voor de duidelijkheid, ik was dus alleen, dus trap op, insmeren, trap af, poster pakken. trap op, poster plakken, trap af, doekje pakken om de poster goed aan te smeren, trap af, en dan weer van vooraf aan  dit totdat de hele rij bovenaan klaar was.. gelukkig kwam een leerling langs en die vroeg me meteen, meneer kan ik u helpen, ik zeg dan geen nee, ik was inmiddels al zover dat ik dus al niet meer de trap op hoefde, dus het ging toen heel snel, ik zei wat voor poster ik wilde, hij bracht hem nadat ik het had ingesmeerd en dan plakken die hap.. ideaal.. helaas kon hij niet zo heel lang helpen dat vond ik wel heel jammer. maar goed niet getreurd hij heeft geholpen en daar ging het om.
Af en toe kwamen er collega's langs die het oude dramalokaal nog kenden waar heel veel posters hingen die meteen zeiden, gelukkig de sfeer komt terug die in het oude lokaal was. en dat klopte ook behoorlijk.
Na  heftig aan het werk te zijn geweest, ik zat er helemaal onder de klodders behangplaksel, en als je de kleur hiervan kent, kun je je voorstellen dat ik me toch wel wat vies voelde.. ik verlangde naar een douche, maar had me voorgenomen om eerst alles af te hebben, me dan bij de kraan in het kunst lokaal me te gaan verfrissen en om dan  me een schoon T-shirt aan te trekken en dan naar de meeting die we moesten doen te gaan.
Kortom toen de wand klaar was, heb ik een paar jongens van de isk gehaald en die waren razend enthousiast.. ze vonden het prachtig. maakten meteen foto's van de muur en er was 1 poster die ze heel bijzonder vonden...   ik begreep het niet zo goed. totdat ik zag waar ze op doelden... het was een foto van Yentle en de Boer, als een soort vissen en daar vlak bij de mond van de ene zat een enorme kwak behangplaksel wat natuurlijk meteen een bepaalde associatie opriep bij ze... heb vreselijk gelachen met deze gasten heerlijk.
Nadat de boys gierend van de lach waren vertrokken kwamen er twee meisjes binnen en die vroegen meteen of ze een tiktok filmpje mochten maken in mijn lokaal voor deze muur.. ik denk dat ik geen grotere compliment kon krijgen, zeker ook van ouderejaars die langsliepen en het zagen en alleen maar zeiden waarom nu pas.. nu is het lokaal leuk.
 
kortom hij is nog niet helemaal af maar alvast wat beelden van het proces in wording.. als alles af is, en  alle stoelen zijn in het lokaal zal ik nog een klein blogje schrijven hierover. maar dat kan volgend jaar worden
voor

na


de poster met de kwak








Geen opmerkingen:

Een reactie posten