dinsdag 1 augustus 2023

Berlijn dag 5

 

Zo de laatste dag in Berlijn breekt bijna aan, ik heb de losse dingen die ik echt nog wil doen even tot een kort programma samengevat en hoop dat het gaat lukken al beloofd het weer veel regen in de middag, maar daar heb ik een tour gepland underground, lang geleden ontdekt en nog steeds onder de indruk van de tours die ze geven over de wereld onder de stad. Maar heb nog een hele dag in mijn geliefde Stad, dit keer 6 dagen in plaats van 5 en dat bevalt uitstekend, kom nog tijd te kort, al heb ik dit keer een paar heerlijke eet tentjes ontdekt waarvan ik het bestaan niet kende..

Plan valt al weg want het Blijkt een uur reizen te zijn, de de wachttoren van de ddr en museum daar komt wel in de herfst dus nu maar naar Berliner Galatrie een museum met moderne kunst, vaak een erg mooi museum met bijzondere exposities. 

Daarna onder de grond en dan of nog een museum op het museum eiland maar zeker naar een gebied waar ook veel streetart schijnt te zijn gaan we dus ontdekken. 

De voetjes zijn momenteel iets minder blij. Het kleine teentje rechts heeft het zwaar de laatste dagen zo in ook de voorvoet rechts die zijn elastische rek wat verliest en wat doorzakt, de wandel wol doet zijn best maar er valt niets aan te veranderen we gaan toch op pad. Het trekt wel bij voor Londen. 

Berliner Galerie stelt zelden teleur. Afgelopen keer hadden ze alleen foto’s waar ik niet veel mee had, dit keer een prachtige expositie over de mens met de natuur maar dan niet het meest  positieve van de mens. Je begon in een ruimte waar dus overleden dieren lagen, moest meteen denken aan een bundel die ik aan het maken ben nav alle overleden dieren die ik onderweg tegenkom op mijn wandelingen en dat zijn er veel.  met de prachtige titel alles wat overbleef.. maar dat komt later. 

Deze tentoonstelling heeft me geraakt, wel jammer dat ze de vaste collectie niet up daten. Zag dat ze in september Munch hebben en laat ik nu juist in de herfst vakantie nog een keer gaan met een buurjongen die ik beloofd had een keer mee te nemen naar Berlijn. Dus we gaan naar deze tentoonstelling, voor de rest zal die vakantie veel oorlog omvatten wat ook prima is. Maar er zal zeker streetart in zitten en wat musea. 

Na de indrukwekkende expositie bijgekomen met een kop thee, waarna ik een prachtige wandeling heb gemaakt door het  mauerpark, ik was op zoek naar een stuk muur waar ik ooit een stel streetart kunstenaars bezig had gezien maar had geen tijd genoeg om door te blijven zoeken dus daarom lekker een broodje gegeten terwijl ik zat te wachten tot de tour onder de grond gaat beginnen. Ben erg benieuwd. 

Het was indrukwekkend wat een gave tour en wat vervelen dat je geen foto’s mocht maken, daar baalde ik echt van. Prachtige beelden kon ik er volgens mij vastleggen maar uit respect heb ik het niet gedaan. Leek me niet gepast. Maar indrukwekkend het verhaal over de bunkers. Dat ik een gele helm moest dragen neem ik op de koop toe, al moet ik zeggen het was niet fijn. 

Daarna gaan zoeken naar iets wat ik had begrepen  erg indrukwekkend moest zijn. Een films ruimte met veel streetart, dit bleek niet meer te bestaan, maar ik bedacht me laat ik naar de slechtste film gaan die er is,  Barbie, gelukkig in het Engels. Dus ik had er zin in. Zeker toen ik het theater bezocht , het was vreselijk alternatief, maar oh wat hou ik daarvan , ik kon de film zien in het Engels geniaal. Kortom ik dacht laat ik eens gek doen de laatste avond in Berlijn. In het ladenkino. 

Het eten is uiteindelijk een pizza geworden tegenover de bioscoop. Prima plek, goed eten. 

Over de film zal ik verder niet uitweiden hier, daar komt een speciaal blogje over.. maar ik moet zeggen, de plek waar ik was maakte het extra leuk om deze film te zien het was echt camp heerlijk. Wel een klein foutje , Nederlander dat ik ben, 18.10 is 18.10 dus ik stap een zaal in en ga er zitten, is er een film bezig, aan het eind Spider-Man. De tekenfilm, maar ja ik dacht ik ga vast zitten is vast niet erg. Werd ik er toch uitgehaald dus tja dan maar weer even wachten buiten de zaal.. geloof dat ik een geweldige domme indruk heb gemaakt. Maar ach dat went.. nogmaals over de plek geniaal, ergens in een dvd shop. Dat hebben ze hier nog. En dan kun je dus ergens in een kamertje bomen , naam woonkamer en daar ga je naar binnen. Prachtig de kaartjes worden ook nog met een soort tangetje geknipt.. die je vroeger bij het spoor had.. geweldig leuk zo’n bioscoop, deze ga ik onthouden om nog eens te bezoeken. 

Natuurlijk de dag afgesloten met eenijsje, geen thee dit keer het regende dus kon ik niet op de trap zitten helaas, wel staan te genieten bij een prachtig optreden op straat van een straat artiest, een jongen uit Bulgarije.. daarna naar mijn kamer, alvast zoveel mogelijk ingepakt, dit omdat ik morgen vroeg uit mijn kamer wil om naar das altes Galerie te gaan met een tentoonstelling over oa Gustav Klimt .














Geen opmerkingen:

Een reactie posten