maandag 14 augustus 2023

Zeeland dag 3

 

Nou wakker worden met regen op je tent, daardoor de roep der natuur door de regen naar het toilet moeten omdat het te licht is om het even ergens bij de heg te doen. Maar goed dat is niet het ergste, wel is het erg dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen je tent toch lekt.. wakker worden, op een natte laken door de regen die door je tentzeil slaat is niet echt een succes. Gisteravond dan ook al besloten om vanavond na het eten in te pakken, de tent naar de container te brengen en dan als alles ingepakt is terug naar huis,, We hebben een leuke dag voor de boeg, we gaan naar Zierikzee een boottocht maken op de Veersemeer en zeehonden spotten, al verwacht ik, met alle geluk die we hebben deze vakantie dat hij wel eens niet door kan gaan...
 
Maar tja Zeeland hè, vroeg uit de veren en dus alles in de tent ingepakt, wat snel ging, de natte spullen uit de tent in een oud kussensloop zodat die bij thuiskomst meteen gewassen kan worden, want het is vreselijk gezellig dat is op zeker we lachen veel, praten veel en genieten nog meer.. maar die regen is heel heftig dat maakt dat het anders is. Hopelijk blijft de rest van de dag droog. 
 
Verandering van plan helaas verliest de bus steeds koelvloeistof, dus de toch naar Zierikzee de boottocht naar de safari op het Veerse meer gaat niet door, we hebben besloten nu het droog is alles op te breken en naar huis te gaan om daar dan dan in Alphen het af te sluiten met een etentje .. 
 
We zullen zien hoe we thuis komen.. Nou het ging zoals te verwachten, alles ingepakt, de tent naar de milieu straat gebracht en daar  ritueel afscheid genomen met een buiging , de tent die blijft in Zeeland. Maar de fijne herinneringen neem ik mee...
 
Dus we zaten keurig klaar in de auto, we zouden gaan en de camper kon niet los. de wielen  zaten vast in de modder. Dus wij duwen, ging niet een stukje stof erachter. Gevolg Ayaz stuurt en ja hoor ik onder de modder, het is echt te dom voor woorden,  heel aardig kwam een buurman helpen , later met plankjes, wij samen duwen, geen beweging we raken alleen maar meer in de blubber, dus plankjes eronder geen meter vooruit of achteruit wel naar beneden, dus naar de receptie, heel gedoe want we stonden volgens hun gegevens op een ander veld, maar kennelijk had diegene die het had veranderd het niet aangepast, dus dat gaf ff wat gesteggel maar uiteindelijk kwam de hulp, een jongen met een tractor met de verkeerde Spullen mee.
 
Wij even wachten en ja hoor daar kwam de hulp, alles klaar en we konden gaan rijden. heerlijk. we waren los..  dus wij in de auto, afgemeld en snel op weg naar huis, want de bus rijd. Op mijn aanraden zijn we meteen langs een benzine pomp langs gegaan om flessen koelvloeistof te halen, Ayaz zei doe maar 2 ik dacht ik doe 4, want met hoe snel de bus de vloeistof verliest.. lijkt het mij wijs om meer flessen mee te nemen en het eet geen brood.
 
Nou we hadden niets te klagen het ging als een zonnetje de eerste 30 km en toen ineens. piep piep piep.. de koelvloeistof was op, dus wij langs de kant van de weg. en onder de motorkap kijken, en dan kijkt Ayaz naar mij alsof ik er verstand van heb. maar ik zie alleen maar iets wat totaal onbegrijpelijk is voor mij, ik zie alleen maar dingen waarvan ik denk.. oh bestaat dat ook. en ik kan niks. maar ik zag wel dat het echt foute boel was. dus ik zei meteen ANWB bellen, hier gaan we niet mee rijden. wie weet kunnen ze vervangend vervoer regelen.
 
Dus de ANWB gebeld en het was dus duidelijk het was druk het kon wel even duren..  dat werd dus 3 uur wachten. ondertussen was ik al gaan slapen, had al gekeken naar de gemiste aflevering van de slimste mens en dertigers. en mijn boek uitgelezen, kortom zeer nuttig mijn tijd besteed, maar besefte ook dat het lang duurde.
 
Eindelijk kwam de ANWB, die man zei meteen water er bij in en we gaan een stuk rijden kijken hoe het gaat, als het nu niet lukt dan laten we vervangend vervoer komen.
Dus wij gingen rijden, maar naar nog geen 5 kilometer moesten we stoppen hij kijken en zei alleen maar, dat gaat het hem niet worden ik laat hem slepen en vervangend vervoer komen.
 
 Uiteindelijk zijn we dus opgehaald en zijn met erg grappige chauffeur met veel humor naar depot gebracht waar we dus vervangend vervoer kregen., daarna zijn we naar huis gegaan met een Nissan .. rond 6 uur thuis terwijl we al om 11.00 waren vertrokken.. dit is een vakantie om nooit meer te vergeten en om nooit meer naar Zeeland te gaan.. en waarom niet.
juist:
 
Tja, Zeeland he.....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten