vrijdag 4 augustus 2023

Pelgrimspad etappe 2 ( Amsterdams bos naar de Kwakel, 12,6 km)

 

Ja het kon nog en weer.. dus afgelopen vrijdag, lekker vroeg op, als je toch wakker bent om 6.00 terwijl je eigenlijk tot 8.30 kunt slapen maar de slaap niet meer te pakken kan krijgen dan kan je beter besluiten om gewoon te gaan wandelen, dus het bed uit en aankleden, het is niet zon hele lange etappe, slechts 12,6 km, dus dat is in 3 uur te doen, maar ik zal er wel, mezelf kennende 15 km van maken, wat eigenlijk niet eens zo gek is, omdat ik toch nog een stukje moet doen van etappe 3 omdat destijds de bus niet in de kwakel kon stoppen bij de bushalte, dus denk ik dat ik nu moet doorlopen tot aan de vrouwenakker om daar de bus te pakken. en ach we zien het wel.. het is mooi wandelweer.. en in de ochtend is er geen regen voorspeld dus ik neem aan dat het gewoon lekker lopen is. en de ochtendstond heeft goud in de mond zegt men..

Het vroeg opstaan heeft zo zijn voor en nadelen, voordeel ik had ineens 2 bussen eerder dus ik kon eerder starten, het nadeel.. juist de man met de hamer kwam langs.. dat je ineens beseft wat langer blijven liggen is ook wel lekker.. maar ja toen zat ik al in de bus op weg naar Schiphol oost. 

Helaas was ik vanochtend vergeten ik om mijn slobdokken, die ik gemaakt heb  van een oud t-shirt tegen allerlei zooi dat je in je schoenen krijgt, bij het lopen in een korte broek, ik heb het geweten.. meteen al een steentje in mijn schoen.. dat is een goede Leerschool dus voor mij. 

Aangekomen op Schiphol oost liep ik meteen naar de goede plek om een prachtig stuk groen in te gaan, mooi gebied maar meteen al een kudde met grote bruine met grote horens koeien .. maar die stonden vredig te grazen dus dat was geen punt, ik dacht meteen bij het begin dat als dit het begin is dan moet het een mooie route zijn door veel groen … 

Helaas dat was hoop, het eerste gedeelte was prachtig, daarna heel veel langs een weg en op asfalt, Gelopen. Begin steeds meer te twijfelen of dit pad wel voor mij zo geschikt is, vind een beetje asfalt / verhard  niet erg, maar deze eerste drie zijn behoorlijk veel over verhard, laten we hopen dat het gaat veranderen. 

Op het einde zat er wel een stukje grasland in, over de dijk, maar dat liep zo ongemakkelijk dat ik uiteindelijk voor de weg koos. 

Het stukje door de Kwakel langs het goed vond ik erg leuk en boeiend, zeker als je langs het fort de Kwakel komt die helaas dicht was, anders was ik vast even binnen gaan kijken.

Op mijn horloge zag ik dat het nog ongeveer een half uur duurde voordat de bus die ik graag wilde halen bij de halte zou zijn, dus ik heb even flink tempo gemaakt het laatste stuk anders zou ik een uur moeten wachten en dat leek me nou ook niet het leukste dus vandaar . met stevige pas naar de bushalte die ik dus ruim op tijd haalde.. daar even rustig gezeten en terwijl ik nog wat zat na te mijmeren over de afgelopen week, was daar de bus al. dus lekker naar huis.

Het is nog wel een uur met de bus, want die gaat langs allerlei gehuchten waarvan ik het bestaan niet wist of wil weten, maar toch op tijd op het station, zodat ik met de interliner naar mijn huis kon. Een halte eerder uitgestapt om even wat boodschappen te doen en daarna naar huis om lekker bij te komen van deze prachtige dag, al was de wandeling wat minder. .maar er zitten altijd saaie stukken tussen dus dat zal het nu wel zijn geweest hoop ik..













Geen opmerkingen:

Een reactie posten