zondag 13 augustus 2023

Zeeland dag 2

Inmiddels de eerste nacht doorstaan,, de voorspelde regen bleef uit, dus deze nacht hebben we het droog gehouden. Wel zo prettig. Lag wel dik ingepakt in bed. Een kacheltje zou niet verkeerd zijn. 

Na een niet al te beste nacht, wennen aan alle geluiden om je heen, het ongemakkelijk  bedje, waar je dus met de 10 slaapzakken het gewoon koud op hebt, kramp in de kuit die je bijna niet weg krijgt, dus bed uit en buiten de tent stretchten, meteen maar de bodem voorzien van extra mineralen, roep van de natuur.. terug banjeren door de plassen mijn tent in.. om uiteindelijk bijna te slapen en gewekt  te worden om 4 uur door een blaffende hond, je kan die mensen natuurlijk niet vragen om de stembandjes even door te snijden van zo’n hond. Om 5 uur door een huilend kind.. zelfde verhaal als bij de hond dat kan je niet vragen… 

Deed me denken aan Florence 4 uur de klok om 5 uur opbouwen van het terras .. en dan om 8 uur al die happy families die opstaan en elkaar zo vriendelijk begroeten.. ik ben er niet van. 

Gelukkig waren lieve Heleen en Ayaz ook vroeg op, hadden al thee klaar en ook broodjes gehaald.. erg gezellig.

Daarna gingen onze wegen uit elkaar, Heleen en Ayaz hadden familie verplichtingen in Den Haag, dus ik had een dagje Goes gepland . 

De bus haalde ik net op tijd gelukkig, dus op naar Goes. In Goes aangekomen eerst op het toilet op het station waar ik al een stuk van deze blog heb geschreven. Jammer voor de mensen met hoge nood, ik heb mijn tijd genomen. 

Daarna Goes in, in mijn herinnering was dat een prachtige grote stad maar in werkelijkheid bleek ik er in 10 minuten doorheen te zijn, dus naar het historisch museum nog maar een keer misschien is het dan drukker zodat ik minder snel kan  lopen. 

Eerst maar naar het historisch museum van Goes en het was historisch, was het niet het personeel dan wel wat ze lieten zien. Het was leuk om er even geweest te zijn, ook zeer bijzonder. Zeker over de klederdracht van de diverse eilanden en dat dat aan het uitsterven is. Toch vind ik het bijzonder dat men zei dat iedereen dan een eigen persoonlijkheid heeft , heel anders dan tegenwoordig, nu iedereen in spijkerbroek loopt, bijzonder omdat volgens mij de meeste vrouwen toch in klederdracht liepen wat volgens mij hetzelfde was. 

Maar het was een aardig museum al zou ik er niet speciaal voor naar Goes gaan, en zeker niet als je iets beters te doen hebt in Goes.. kortom het is eigenlijk niet zo’n bijzonder museum., maar kan er mee door. 

Daarna geluncht in het stadhuis . Een heerlijke vegan Griekse salade en twee koppen groene thee. Rond 14.00 hebben Heleen en Ayaz me opgepikt bij het station en zijn we naar een kringloopwinkel gegaan in Goes. Altijd leuk tenslotte . 

Rond 14.45 zouden Ayaz en Heleen er zijn,  in Goes bij het station, dus ik had mooi de tijd om even rustig te gaan kijken bij twee kerken in Goes, bij de ene was een orgelconcert, met daarbij een expositie van heel bijzonder werk over verhalen uit de bijbel, mooi en bijzonder werk maar om er nu 2500 tot 5000 ervoor neer te tellen is ook wat te enthousiast lijkt me. Daarna naar een andere prachtige kerk, mooi van binnen en ik heb er genoten, ondertussen beide Heleen dat ze weer aan de kant van de weg stonden en dat het later ging worden wat niet zo gek is. We zullen zien dit is oprecht een bijzondere vakantie tot dusver op dit moment is er elke dag iets stuk wat tot dusver nog te maken is.. laten we hopen dat de bus ook te maken is.. en anders moeten we maar zien hoe we thuiskomen.

Gelukkig rijd de bus weer en ik op weg naar de camping met het openbaar vervoer.. alsof Zeeland iets heel akeligs doet.. ik stapte namelijk  uit de bus en loop naar het volgende punt om over te stappen , de aansluiting komt gewoon niet.. dus ik Heleen en Ayaz gebeld of zij hier nog langskomen zodat ik met hun mee terug kan rijden anders moest ik terug naar Goes… de opmerking is al Tja Zeeland hè. 

Maar goed na een behoorlijke communicatiestoornis ik stond op de Zeelandbrug bij mijn weten bij een bushalte, maar stond dus voor de Zeelandbrug dus nadat Ayaz en Heleen drie x over de Zeelandbrug waren gereden zagen ze me staan. Een soort van vind de schat. 

Daarna naar de camping waar ayaz heerlijk heeft gekookt. Na het eten zijn we gaan afwassen en er stond een afwasmachine dus wij blij superblij zelfs we waren zo klaar ideaal… daarna wederom yatzee gespeeld en wederom verloren maar dat mag de pret niet drukken. In de late avond nog prachtige gesprekken met elkaar.. heerlijk. 

Wat een vakantie in Zeeland nog nooit zoiets mee gemaakt . 

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten