woensdag 16 augustus 2023

Zeeland dag 4

 

Om de reis toch nog net een dagje langer te laten duren heb ik besloten om de blog over Zeeland dag 4 toch maar te laten bestaan, tenslotte.. is het nog steeds vakantie..

Gisteren zijn we dan wel terug gekomen, en we zijn er nog steeds van overtuigd dat dit het beste besluit was wat we toen konden nemen... we moesten er echt niet langer blijven, zeker nadat we zo lang hebben moeten wachten op de hulp van de ANWB, en geloof me die mannen en vrouwen zijn hun gewicht in het dubbele goud waard. wat is het heerlijk dat dat bestaat en dat ze je komen helpen.. 

Bij thuiskomst zijn we met elkaar gaan eten bij Indicous, een indian restaurant bij mij op het plein, prachtig en heerlijk eten. ik heb er van genoten.. een tip voor vele Alphenaren om daar eens te gaan eten want het is meer dan lekker

Indicous

Terugkijkend kan ik alleen maar meer dan dankbaar zijn voor deze bijzondere afsluiting van onze provincietocht, ooit 14 jaar geleden in Limburg begonnen, als een soort van laten we kijken of het wat is en of het werkt, en het werkte perfect.We deden het goed, hadden veel lol en genoten oprecht..

Vandaar uit besloten om nog een keer in de zomer te gaan en kozen we een andere provincie. en zo langzamerhand ontstond het idee dat we een provincietocht gingen maken. dit mede omdat op een gegeven moment ons koningspaar dat ook deed, en we voelden ons koning, koningin en Prins ( = me) genoeg om dit maar eens te gaan doen..

We hebben indrukwekkende dingen gedaan, veel gedeeld, vele gesprekken in de late avond in de tent, veel lol, veel gezien, waar we nog steeds af en toe van na genieten, soms met een dikke lach, soms met een tederheid.. kortom ik kan iedere vriendengroep dit aanraden een provincietocht te doen en leuke dingen te gaan bekijken in de buurt van het plaatsje waar je bent..  het is ideaal.

Het maakt dat je echt geniet. je ziet af soms, maar ook de gesprekken tijdens de afwas die we hadden was erg leuk en genieten

Maar de kroon op onze toch was wel Zeeland, we hadden al een paar keer eerder geprobeerd om daar te gaan kamperen maar dat ging niet wegens het niet reserveren dus we konden daar nergens terecht, dus vandaar dat dit voor ons het ultieme moment was om naar Zeeland te gaan, het afsluiten van onze tocht door Nederland,  waar zoveel moois te zien is.. wat ik ook ontdek met mijn wandeltochten. maar ook met deze reis door Nederland, met 1x een uitstapje naar Parijs, wat ook prachtig was, tijdens ons 5 jarig lustrum, maar ook de keer dat het niet kon  omdat mijn vader toen op sterven lag.. momenten die dan toch weer even voorbij komen.. als afsluiting van deze 14 jarige reis door Nederland,.. 

Natuurlijk is er van elke provincie door mij een bundel gemaakt, met flarden waarin ik de momenten heb gevangen in foto's en daarnaast de gedachten en gevoelens heb verwoord.. van wat er toen speelde.. 

Terugkijkend op deze 14 jaar kan ik alleen maar intens genieten en gelukkig zijn dat we dit hebben gedaan met elkaar en onze vriendschap zo hebben verdiept

Voor de mensen die denk dat nu de reis ten einde is.. ook wegens het instorten van de tent die nu ergens een vredig leven heeft op een afvalt berg.. en wie weet kan dienen tot voedsel voor iets nieuws.. gaat er een nieuw tentje gekocht worden. en gaan we verder met deze unieke reizen ..

We gaan nu de Eilandentocht doen. we gaan dus zover het mogelijk is op de Nederlandse eilanden kamperen, of als het niet anders kan huren we een huisje... zodat we echt Nederland op zijn best hebben gezien  dus we kunnen er nog wat jaartjes tegen aan... 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten