vrijdag 3 februari 2023

projectweek.. kunst


Vandaag hadden we projectweek op school met als thema KUNST, de dinsdag bestond uit een sportdag, want dan hebben we alles leuk in 1 geheel,   op woensdag en vrijdag  kregen de leerlingen volgens rooster lessen die met kunst te maken hadden, bij mij moesten ze een film maken over een nep vakantie met o.a. het gebruik van greenscreen.
De donderdag hadden we een organisatie uitgenodigd die dan lessen ging geven in diverse disciplines van de kunst, de drie onderdelen waar ik bij was ingedeeld was Djembé,  maar ik heb er voor gekozen om soms even ergens anders te helpen, zoals bij het grimeren van wonden, deze dame kwam helaas te laat wegens pech aan haar auto.

Dus er moest iets verzonnen worden, ik ben maar begonnen met het uitleggen wat een lotus is en doet, ik had helaas mijn koffer niet mee dus ik kon niet demonstraties geven, dus dat moest opgelost worden, Kort overleg met Marlous besloten we om ze dan maar wonden te laten maken op bierviltjes met een bepaald soort klei. Dit houd de handen schoon en werkt heel goed. Ze moesten een gezicht maken en daarop wonden. daarna een hand en daar moesten wonden op gemaakt worden, als afgebroken nagels etc.

Ze deden het lekker, daarna ging ik de workshop Street art/ graffiti volgen, wat ik erg leuk vind, mijn hart ligt daar ook dan, dus ik vond het boeiend, zeker toen ik begreep dat ze een beroemde street art artiest was die veel werd gevraagd. Alleen maakt ze vooral grote muurschilderingen, wel boeiend maar ik hou toch meer van de streetart die de leerlingen hebben gemaakt, de kleine dingen, onopvallend.. maar wel duidelijk aanwezig in het straatbeeld

Daarna ging bij de workshop Djembe zitten, daar heb ik ontdekt dat ik verre van muzikaal ben, ik bak er echt niets van, kortom dat is niet aan mij besteed, ik sla keurig naast het ritme terwijl het zo eenvoudig lijkt.

Aan het einde van de dag hebben we opgeruimd en konden we naar huis, een mooie dag was dit. waar kinderen op verschillende manier in contact zijn gekomen met de verschillende vormen van kunst.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten