woensdag 1 februari 2023

Marco on the roll

 

Het is een doodgewone donderdagavond.. tenminste dat dacht ik. ik wist dat Marco les zou geven, maar ach die lessen zijn gaaf en leuk, speels en we werken hard..

Dit keer was de les ook weer speels. maar daarna een hel.. het zweet liep me met straaltjes van mijn rug af.

We begonnen met het spel. zorg dat je geen ballen in je vak hebt zodat je geen 5 burpees hoeft te maken,. dus wij in onze onschuld begonnen heel fanatiek,. maar nadat we 2 keer 5 burpees hadden gemaakt, kreeg ik het slimme maar ook zo doortrapte plan, ik deed  mijn naam weer eer aan, om gewoon alle ballen vast te houden en dan als de laatste 10 seconden ingingen , dat hoorde je namelijk dan meteen een alle ballen in het tegenoverliggende vak te gooien.

Zo gezegd zo gedaan. het mooie was wel de verbaasde hoofden van onze overburen.. die waren ineens van slag . stond te kijken naar hun eigen leeg veld en toen kwam voor hun de 10 seconden van hel.. want wij gooiden alle ballen het veld in, zoveel mogelijk verspreid. wij hoefden die ronde geen burpees te doen. wij blij.. 

Daarna begon de les. en dat was een liefelijk begin dacht ik nog, al denk ik dat ik een aantal oefeningen ben vergeten.

We hadden een stang nodig en een kettlebell

We begonnen met een aantal oefeningen met een stang, 10 squats met stang met gewicht in je nek, 10 sit ups, 10 push ups, 10 schouder press, en dat moesten we 5 rondjes doen, maar na 1x een ronde van 10 met alle oefeningen moesten we een rondje rennen, of in mijn geval snelwandelen.

Daarna kwam de grootste hel  we moesten 1 minuut werken en daarin zaten dan 10 back squats en 10 kb swings.. de resterende tijd had je dan om bij te komen, 10 met bar met gewicht in je nek en dan step ups op het podium ook 10 en daarna 10 kb swings,  10 rows en 10 kb swings, 10 schoulder press en 10 swings..  en dat ook wederom 5 rondjes. ik was gesloopt met name het op het podium stappen met een gewicht en dan nog de swing en dat kost tijd met als gevolg dat je bijna niet bij kan komen, dus dat was heftig

 Als afsluiting gingen we in 2 tallen buikspier oefeningen, Ik ging samen met Do, altijd fanatiek en snel. ik wel een diesel eenmaal op gang dan ga ik wel maar een langzame starter, en dan ook redelijk snel.

De een moest in een plank staan de ander moest dan 26 x de onderstaande oefeningen doen

en als je dus 1 ronde af had dan ging je maatje 26x die oefening doen en stond je in een plank

dus 26 situps

26 legraisers

26 hipbrigdes

26 crunches

26 v sit

26 fiets cross

het was slopend. 

ik was kapot

Daarna gezellig met elkaar aan de thee en natuurlijk praten met elkaar over het weekendje weg met elkaar

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten