dinsdag 14 februari 2023

Floris de vijfde pad etappe 7 (Schoonhoven naar Nieuw lekkerland)

 

De spirit zit er weer in nadat ik het laatste tussenstuk had afgerond van dit pad, kon ik het weer oppakken waar ik was gebleven bij Schoonhoven, dit keer ging vriendin Marlous mee, mede omdat we allebei het gevoel kregen dat we ons misten. dus moest er worden ingegrepen, normaal gaan we dan naar een museum maar samen wandelen vinden we ook erg fijn, hebben we in de C-tijd ook veel gedaan, om toch elkaar te zien en bij te praten..

Dus we hadden afgesproken in Gouda om daarna met de bus te vertrekken naar Schoonhoven,. het was nog even spannend of het pondje zou gaan. maar ik had op de app niet gezien dat zowel de bus als het pondje niet zouden gaan, dus we zagen elkaar om iets over 9 in Gouda bij de bus.

Tot dus ver gaat het goed inmiddels zit ik al heerlijk in de trein te wachten totdat hij gaat rijden, lekker voorin en warm. 

De reis vanaf  Gouda naar Schoonhoven hadden we goed uitgezocht, we kwamen aan in Schoonhoven en konden zo het pondje op, dat was heerlijk, na het pondje begrepen we het meteen totdat we bij de splitsing kwamen waar we dus meteen al de andere kant opliepen, niet erg handig maar ff goed gaan kijken kwamen we op het juiste pad terecht gekomen, tenminste dat dachten we, saaie  weg waar we liepen totdat ik net voor het einde  van deze weg ontdekte dat we gewoon over het verkeerde pad liepen er liep een prachtig pas tussen bomen door vlak naast ons dus daar hebben we even de laatste stuk van gelopen, 

We liepen verder over een ander pad wat veel asfalt was maar dat was deze route steeds. Afgewisseld met soms wat onverhard. Daar hou ik het meeste van. Op een heel vreemd onnozel stukje waarbij we dus links af moesten slaan om door een weiland te lopen waar veel hazen renden. Erg leuk, maar uiteindelijk kwam je dus weer op een asfaltweg terecht. 

Ik heb me oprecht afgevraagd waarom we door dat weiland moesten, ik hou erg van dit soort paden, dat gewandel door weilanden en modderpaden maar waarom dit stuk er in zit , geen idee, misschien omdat je bij een eierboerderij uit komt waar je eieren kan kopen en cake, maar eieren meenemen op een wandeltocht die niet gekookt zijn is niet handig, dus ik begrijp nog steeds deze afslag niet.. Tevens vraag ik me dan af wat heeft die eierboer te maken met Floris de vijfde, stond daar vroeger misschien een vrouw die daar eieren verkocht, waar hij dan langs galoppeerde met zijn paard? geen idee, ben er samen met Marlous best een poosje over aan het grappen en grollen geweest.

Een mooi stuk was ook langs de molens die de polder droog hielden, we hebben dan ook heel lang staan te  kijken naar de molens welke molen nou wie was..  erg leuk

Na ongeveer 10 km hebben we op een heel tochtig bankje gezeten om even een snack te nemen tussen door, we zaten daar heerlijk te staren en te mijmeren over de natuur en het weidse uitzicht over de polder.

Natuurlijk kwam ook het gesprek naar boven of je zo ver afgelegen zou willen wonen met zoveel ruimte.. ik kon oprecht van uit mijn hart zeggen, nee ik wil niet een als ik maar niet mijn boter vergeten ben huis.. dat al je dan eindelijk de stad in bent geweest om boodschappen te doen, je bent eindelijk thuis en ineens ontdek je dat je de boter bent vergeten .. dat je dan weer een half uur of een uur moet reizen om dat pakje boter te halen. of als je in de avond trek hebt in iets lekkers, je hebt niets in huis, dat je het dan besteld en dat het dan koud aankomt omdat het zo ver afgelegen ligt... en dan al dat gras dat je moet onderhouden vreselijk.

Maar goed na deze zinvolle gesprekken en onderwerpen zijn we verder gelopen, het pas was wel veel recht en lange stukken maar het was wel erg mooi om te kijken, en te zijn.. dus het had ook wel een hele mooie kant..

Uiteindelijk nog ergens op een bankje voor hele kleine mensjes gezeten,  we zaten meteen in de squat houding, dus ik hoef zondag niet meer te sporten heb alles wel gedaan geloof ik.

Na de lunch doorgelopen naar het eindpunt waar we de bus naar Rotterdam pakte om via allerlei tussenstations en overstappen uiteindelijk weer in de trein zaten naar Gouda waar onze wegen zich ging scheiden, ik ging met de trein naar Alphen Marlous met de trein naar Utrecht met de afspraak dat we 25 maart weer samen gaan wandelen etappe 8 van het foris de vijfde pad
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten