woensdag 8 februari 2023

de mannen kwamen eten...

 

Toen de mannen en ik afspraken om weer eens in Alphen te eten. Was voor mij meteen het toetje al duidelijk, bitterballen met witte chocolade en aardbeien smaak, daarbij natuurlijk aardbeien ijs, verse aardbeien en slagroom en Oreo koekjes in witte chocolade, de rest van de maaltijd was nog ff bedenken. 

het voorgerecht bestond uit bospadenstoelensoep met een broodje gelaarsde kat dip.

 

Het hoofdgerecht bestond uit een Nacho ovenschotel met een salade die ook goed gevuld was.

De Nacho schotel was een try out, nog nooit eerder gemaakt maar gezien bij Pick-nick en daarbij dacht ik een lekker bord eten zal het wel zijn.. verder geen idee, het kon ook wel eens een hele foute keuze zijn maar goed een try out is altijd leuk en bijzonder.

Het nagerecht bestond uit zoals ik al eerder schreef, aardbeienijs met drie aardbeien witte chocolade bitterballen, met slagroom en een Oreo gedoopt in witte chocolade met verse aardbeien, erg zoet dessert maar ja dat is ook het plan natuurlijk.

 Voordat de mannen kwamen moest er nog het een en ander gebeuren, zoals mijn huis schoongemaakt, het te gebruiken bestek,luxe servies even toch door de afwasmachine halen, dit om te voorkomen dat het vies oogt terwijl het gewoon schoon is wat ik weet, maar toch.

Daarnaast nog de nodige extra inkopen doen, het huis iets gezelliger maken door o.a de lampjes buiten te voorzien van batterijen etc.

Rond 16.00 waren de mannen er, helemaal leuk en gezellig, zoals altijd is het gewoon weer zoals het moet zijn gezellig en praten over het leven en de dingen die ons bezig houden.

daarnaast waren de bitterballen een wisselend succes,  de ene vond het heerlijk de ander vond het wat onwennig. maar toch. het idee was goed. 

Tevens kreeg ik de tip om mijn gootsteen te ontstoppen met soda van Chris, weer iets geleerd, dus daar ben ik maar eens mee begonnen je weet het nooit tenslotte en ik wacht af of het werkt en anders toch maar over op het agressieve spul om uiteindelijk de loodgieter te bellen om hem te ontstoppen.. het kan niet anders dit is ook niet handig zo.

Bij het vertrek van de mannen heb ik ze mijn ijs, slagroom mee gegeven omdat ik mezelf ken.. als ik het in mijn huis laat staan dan gaat het op en heb ik de volgende dag enorm veel spijt en voel ik me rot. dus de volgende dag bij het opstaan was ik meer dan trots op mezelf dat ik dat dus had gedaan en dus mezelf nu train in minder eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten