dinsdag 12 april 2022

Voorbereidingen Athene (Restaurant Olympia in Boskoop)

 

Hoe kun je nu het beste je reis naar Athene voorbereiden maar ook meteen een oude belofte inlossen.. juist door te gaan eten in het restaurant van een oud leerling die ik al jaren beloof ik kom een keer eten. dus dat kon mooi in de combinatie.

Ankie en ik wilden toch onze dagplanning bespreken voor onze reis naar Athene en dan is deze combi natuurlijk helemaal goed.

Het Restaurant zit gevestigd in Boskoop en is zo bereikt. Ik herinner me ook dat ik er al een paar keer eerder heb gegeten maar toen niet wetende dat de eigenaren van dit restaurant de ouders waren van deze leerling. 

Het Restaurant Olympia  is stijlvol aangekleed met vele dingen die het aangenaam maken om er te zijn.

 We waren er keurig op tijd, en zoals het hoort werden we keurig opgevangen en ontvangen. we kregen een plek toegewezen, tevens werd de jas van Ankie opgehangen en konden we aan tafel.

Het duurde even voor Paulus naar onze tafel kwam en alleen maar blij om mij te zien, straalde helemaal, zo mooi om te zien hoe een oud leerling blij kan zijn en kan laten zien wat hij nu aan het doen is.Voor mij geld hetzelfde ik vind het heerlijk om te zien hoe oud leerlingen terecht zijn gekomen en hoe ze ze het nu doen. Het blijven toch altijd leerlingen die in je hart gaan zitten en daar dan zich nestelen.. en als je ze dan ziet. .is het weer superfijn om ze te zien.

 Dus toen wij aankwamen bij het restaurant was ik even vergeten dat je achter het restaurant moet parkeren met als gevolg dat ik dus een rondje van de zaak heb gedaan, door te keren op de rotonde.

Daarna geparkeerd en naar het restaurant gelopen waar we vriendelijk werden ontvangen door de gastheren. We kregen tafeltje en toen we net zaten kwam onze gastheer, mijn oud  leerling  zich voorstellen en zeggen dat hij ons kwam verzorgen deze avond. Tevens legde hij uit dat ze een nieuw kassasysteem hebben en dat dat nog even wennen is voor iedereen, dus dat het soms wat langer kan duren voordat hij de bestellingen had ingevoerd.

We bestelden onze drankjes en hebben even met hem gepraat omdat hij het druk had. Wel tussen neus en lippen door verteld dat we naar Athene gaan in de meivakantie. Zijn ogen begonnen meteen te stralen en hij zou ons tips komen geven tijdens de thee en koffie.

De keus was niet zo lastig dit keer, Er is wel genoeg Vegan in Griekenland wat wel een geruststelling is, en op de kaart was voor mij keus genoeg.

Ik koos als voorgerecht gepaneerde feta met daarbij walnoten en afgeblust met cognac. Ankie koos voor de in bladerdeeg verpakte spinazie met feta, heerlijk eten, en prachtig opgediend.

Als hoofdgerecht koos ik voor  de moussaka, wat wel heel vaak te vinden is in een Grieks restaurant, maar hij was heerlijk en dit keer zat hij niet in het bakje maar was het een mooie stevige geheel los op het bord. met daarbij frietjes en een Griekse Salade, wederom prachtig opgemaakt en verzorgd, stijlvol.

Ankie had gekozen voor de gegrilde lamsvlees met groentes.

Als toetje kozen ik voor de Baklava en Ankie voor de Griekse yoghurt met honing en walnoten. tijdens het toetje met de thee kwam Paulus ons tips geven over Athene,  hij adviseerde ons bepaalde pleinen  maar vooral, en wat kan je ook anders verwachten van een restaurant eigenaar, restaurants waar je lekker kan eten, tevens dat een klein flesje water niet meer mag kosten dan 50 cent en een literfles niet meer dan 1 euro en dat dat wettelijk vast is gelegd door de regering.

We kregen ook tips voor wat we zeker moesten gaan bekijken in Athene dus dat hebben we opgeschreven. Daarna was het tijd om naar huis te gaan en hebben we afscheid genomen, van dit bijzonder restaurant met top bediening

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten