vrijdag 22 april 2022

En taart moet er zijn...

 

Aangezien ik mijn moeder heel lang niet had gezien, wegens drukte op school en het is toch altijd wel even een ritje naar mijn moeder toe vanaf Alphen naar Musselkanaal. besloot ik om op goede vrijdag alvast een etappe te lopen van het Westerborkpad, tenslotte ben ik toch onderweg  die kant op, want ik kom akelig dicht in de buurt van waar mijn moeder woont op het laatst, en dan ook de zaterdag een etappe te lopen en vandaar uit naar mijn moeder te gaan, om daar ook een nacht door te brengen. dus eigenlijk breng ik dan twee nachten buitens huis door , een soort van extra vakantie, wat me ook wel een keertje erg aangenaam is. Aangezien de auto toch meegaat kan ik extra spullen meenemen..

In mijn hoofd had ik bedacht dat ik voor mijn moeder een taart wilde meenemen, maar ja hoe doe je dat als je eerst aan het wandelen bent. dus ik besloot heel mooi om deze taart dus te laten bezorgen op de zaterdag voor de Pasen als een soort van paas verrassing 

Nu had ik mijn moeder wel even voorbereid want ik kreeg door dat de taart tussen 8 en 10 uur in de ochtend word bezorgd.. dus tja.. mijn moeder ken ik goed genoeg om te weten dat ze graag lang in bed ligt dus ze moet er vroeg uit.. denk ook stiekem dat ze in de middag weer een dutje gaat doen op de bank en gelijk heeft ze, ze is tenslotte 87 dan mag je de tijd nemen die je wilt nemen.

Had het goed gepland allemaal, al gooide ik de route wel even om, ik ben eerst etappe 16 gaan lopen mede omdat deze 18 km is, en daarna naar het hotel gegaan waar ik een relaxte avond heb genoten. 

Daarna naar Nunspeet om  etappe 15 te lopen, mede omdat deze maar 11 km was zodat ik niet zo laat bij mijn moeder zou zijn, die kan dan even extra genieten dat ik er ben, maar ik kan ook mooi even lekker uitslapen zaterdagochtend voor ik aan het ontbijt moet.

Het verliep zoals ik bedacht had, het was een feestje bij mijn moeder. Zaterdag had ik me op het parkeertrein in een verschoten hoekje me snel omgekleed achter dat auto met aan de andere kant bos, terwijl ik me aan het omkleden was hoorde ik wat geritsel, ik dacht vast een konijn of zo maar nee er kwam een vrouw uit het bos met een wc rol in haar hand en aan de andere hand een wegwerp handschoen.. ik denk dat ze een privĂ© plek zocht om zicht te ontlasten of zo.. maar goed daar waar ze wilde kon  dus niet want daar stond ik privĂ© te doen

Daarna in de auto naar mijn moeder, een feestje toch om bij haar te zijn. genieten.

Het is thuiskomen, mijn moeder had zoals gebruikelijk veel te veel in huis gehaald, heel jammer maar ik heb mijn best gedaan en ben er aardig doorheen gegaan,  ze had iets nieuws bedacht, bij Pasen horen natuurlijk eieren en ik ben erg gek op gevulde eieren, dus  ze had bedacht om er een doe het zelf gevulde ei van te maken, ze had het sausje klaar wat door het ei moet, maar ze had gewoon gekookte eieren die ik zelf moest pellen en daarna door kon snijden en dan kon ik dat sausje er over heen doen, ik vond het geniaal, en zo leuk dat ze dat soort dingen dan bedenkt in dat koppie van haar.

Daarnaast was er heerlijk veel brood, Paasbrood met spijs, en ze zei ik ga de volgende keer al dat spijs uit het brood halen en mengen met boter dan heb je dat mooi verspreid over je brood en heb je niet ineens zon zoete hap.. ik vraag me soms af hoe komt ze erop maar wederom prachtig bedacht.

Verder de avond natuurlijk gekeken naar heel Holland bakt  en veel bijgepraat over van alles en nog wat,.

Wat is het heerlijk om weer een paar dagen kind te mogen zijn bij je moeder

en de taart was heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten