vrijdag 8 april 2022

nou dat was zweten...


 Na een weekje niet de cross te hebben gedaan, wat verder geen uitleg behoefd, ben ik maar weer eens op zondagmorgen gaan sporten.. hoe kon ik het bedenken...  vroeg mijn bed uit en daarnaast ook nog fanatiek te gaan sporten.

Nadat ik etappe 12 had gelopen van het pad dat zoveel indruk maakt en zoveel laat beseffen, zeker in deze tijd hoe kwetsbaar vrijheid is, was het wel wat lastiger om mijn bed uit te komen.

Maar goed dus heel vroeg mijn bed uit me aankleden en terwijl alles nee riep tegen mij , besloot ik oprecht ja te zeggen en te beseffen dat het nodig is om even fanatiek aan de slag te gaan, gelukkig had mijn sportmaatje Marco een appje gestuurd dat ik er toch wel was, want hij was er ook, dus ja ik kon er nu niet onderuit.

Dus ik in de auto naar de sportschool, ik heb geen fiets zoals velen weten, dit omdat ik het niet goed vind voor de maatschappij als je beiden hebt.  dus ik heb de keus gemaakt voor een auto omdat ik vaak lange afstanden moet afleggen.

De training begon met het standaard procedure.. met de foam rol je spieren los maken en je knopen weghalen.. gelukkig heb ik genoeg spieren met weinig knopen wat ik weet.. dus dat is een goed teken. ik doe daar nooit zo lang over.

Daarna gingen we het spel met de stokken doen. dus je hebt allemaal een stok vast en dan moet je of links om of rechts om stappen en de stok van je linker of rechter buurman pakken. Natuurlijk koos ik de verkeerde plek naast vriend Marco met als gevolg dat die de stok steeds express de verkeerde kant liet opvallen zodat ik, ik weet niet hoeveel burpees moest doen.. en aangezien ik niet haatdragend ben heb ik hem  natuurlijk terug gepakt.. geloof dat we uiteindelijk samen wel tig burpees hebben gemaakt.

Daarna gingen we hoofd, schouders, knie bal doen.. dat hield dus in in de squat zitten en dan met je handen dat aanraken wat er werd gezegd, als er bal werd gezegd moest je heel snel de bal aantikken diegene die te laat was moest dan 3 burpees doen.. heerlijk spel en lol.. ik hou erg van dit soort trainingen en warming ups.. dat maakt zowel de spieren als de lach spieren los.. 

Daarna begon het echte werk, we gingen de clean oefenen tot onze maximum, dus dat deed ik samen met Marco we zijn ook op dit vlak aan elkaar gewaagd.

Daarna kwam de geliefde duo wod.. waarbij we

30 - 20 - 10 moesten doen in duo dus  ieder de helft

dat was dus 15 - 10- 5

de oefeningen waren

kb swing

sit- ups

daarna

wallballs

push-ups

 en als laatste

goblet squat

oh plate lunge ( met een gewicht boven je hoofd lungen)

daarna de grote wod

 alles 40 x dus per persoon 20

box jumps

kb swing

lunges

kb push press

 wall balls

 burpees

sit - ups

daarna, maar daar kwamen wij niet aan toe helaas, ook een duo wod


 20 thrusters

20 boxjumps

20 burpees

30 thrusters

30 boxjumps

30 burpees

40 thrusters

40 box jumps

40 burpees

50 thrusters

50 box jumps

50 burpees

 als afsluiting max touwtje springen 

deze leek mij afschuwelijk maar ik verwacht hem nog wel een keer terug, dat zou mij niet verbazen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten