woensdag 27 april 2022

thats almost me....


Tijdens mijn wandelingen of op vakantie, heb ik altijd mijn fototoestel in mijn hand, heel bewust een handzame toestel omdat ik weet hoe een toestel op valt als je foto's maakt en vaak zijn de foto;s die je maakt van mensen het mooist als ze niet door hebben dat je een foto maakt. men staat er ongedwongen op en vaak levert me dit soms ontroerende foto's op.

Ook als er soms ineens iets onverwachts gebeurt, een opvliegende zwaan, ik heb mijn fototoestel paraat en ik maak een foto...  en hebbes.. fotograferen is toch wel een grote hobby naast de reizen, het sporten, en de wandelingen, musea en steden bezoek.

Toen ik dan ook het bovenstaande plaatje zag dacht ik meteen dat ben ik, op de drink coffee na, als er had gestaan drink tea, dan was hij passend en had ik mezelf helemaal herkend.

 Maar het is inderdaad zo als je mij ziet lopen in een museum, op straat in een stad, wandelend of waar dan ook, ik heb altijd mijn toestel paraat, waardoor ik de meest bijzondere foto;s kan maken.. nadeel is wel dat ik soms ook wel heel veel maak dan.. omdat het zo gemakkelijk is. maar leve het digitale fotograferen... je kan heel veel verwijderen en heel veel aanpassen ideaal gewoon.

Tijdens het wandelen of tijdens een reis kan ik intens genieten van de mensen die ik zie al heb ik vak wel bij het wandelen dat ik gewoon wil lopen en liever niet wil praten gewoon gas op de plank en genieten van de rust en de sfeer waarin ik me heb begeven.  Al is soms een praatje wel aardig maar niet als mensen dan meteen met me mee willen lopen, dat vind ik dan toch minder, het voordeel  maar misschien ook wel het nadeel van dit pad is dat het pad dat ik nu loop, dus maar 1 kant op gaat  vanuit Amsterdam naar eindpunt Westerbork het kamp. Ook logisch want zo gingen de Joodse mensen ook namelijk. Dus ik begrijp dat helemaal dat dit pad zo loopt, gevolg is ook dat als er mensen voor je of achter je lopen de kans groot is dat ze ook dit pad lopen, al denk ik soms doe maar niet niets is heerlijker dan te zingen in het bos.. en zo vals mogelijk. al hoef ik daar niet zoveel moeite voor te doen, maar het geeft je hart en hoofd wel de vreugde van het leven.

Zo ook de reizen die ik maak, ooit begonnen met een reis naar Jordaniƫ. en sindsdien steeds meer gaan reizen met het vliegtuig, naar diverse steden, soms landen maar vooral steden, Sinds ik verhuis ben uit mijn stad Groningen naar mijn nieuwe thuis honk Alphen waar ik het ook meer dan naar mijn zin heb,maar ik mis soms de vrijheid van de stad zo.. dus daarom ga ik graag naar steden, het gemak van een museum bezoeken op een terras belanden, streetart te zien. dwalen door mooie onbekende straten etc. kortom het is een feestje altijd

dus eigenlijk klopt het helemaal bovenstaande plaatje behalve die koffie maar dat is gewoon omdat ik dit plaatje 10 jaar te laat tegenkom.. want voordat ik alleen maar thee en water drink dronk ik sloten koffie..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten