woensdag 9 juni 2021

stoeien met zakken en elastiek....

 

Zondagochtend de wekker gaat en nadat ik me had afgevraagd wat er in hemelsnaam aan de hand was, besefte ik me dat dit het lot is voor de komende maanden.. op zondag om half 10 naar de sportschool om mijn spieren te onderhouden  en ook om mijn conditie goed op pijl te houden.. dus ik had geen keus ik moest mijn bed uit.

Nog wat duf kwam ik mijn bed uit, strompelde ik naar de badkamer, besefte me toen dat ik eerst nog de waterkoker moest aanzetten zodat, als ik klaar was met de nodige ochtendrituelen, ik mijn kannetje thee kan maken en dan door kan gaan naar de werkkamer om daar wat bij te komen.. voordat ik me in de auto worstel om te gaan sporten met de cross XXL

Iets later vertrokken van huis dan ik eigenlijk wilde maar goed ik was er ruim op tijd. 

Bij aankomst zag ik het al liggen..  de zandzakken, de zware variant, elastieken 2 stuks en een matje. dat betekende dus dat we veel zouden moeten doen..  

We gingen aan het werk met de warming up die ik wel het lekkerste vind, namelijk een rondje rennen, daarna mochten we  beginnen met de 3 oefeningen  4 rondes om daarna een rondje te gaan rennen, we kregen per sessie 10 minuten.. AMRAP.. dus  zoveel rondes als mogelijk is...

Dus goedgemutst als we zijn begonnen we het dat rondje rennen, het is altijd een soort feestje met elkaar, het is lachen, maar wel hard werken en vreselijk genieten.

We begonnen met de sit upl, 15x, daarna squat 15 keer met de zak en dan nog iets, helaas moet ik bekennen dat ik veel niet meer weet, dat ik heel veel vergeten ben wat we gedaan hebben, wat vooral komt omdat ik het pas laat schrijf.

De oefeningen waren weer erg divers en daardoor erg leuk alleen krijg ik altijd de pest in als je iets moet doen en blijkt het dat je dus  het dubbele moet doen. bij een lung dan is het 15 x lung maar dan wel 15 per been dus dat is dan 30.. en ik heb al zon hekel aan die krengen omdat ik het niet altijd klaar krijg.. ik ben daar niet zo snel in helaas.

Aan het einde kwamen die ellendige burpees nog even om de hoek, en net toen het tijd was moest ik nog 1 burpee van de 4 rondjes allerlei oefeningen om nog een rondje te rennen... en juist natuurlijk waren er nog 2 die fanatiek waren die  mee liepen, we hebben hem dus heel mooi afgemaakt en dat voelt toch wel als heel bevredigend dat het gelukt is.. 

kortom een mooie zondagochtend zo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten