vrijdag 11 juni 2021

geweldige humor dit...

 

 Ik moet vaak lachen om de spitsvondigheid van vele cabaret mensen, ze zien de dingen vaak zoals ik ze ook zie, alleen gaan ze soms net niet ver genoeg naar mijn mening, maar dan heb ik wel mijn fantasie die meer zegt en laat weten dan ik dacht.. kortom ik geniet enorm als ik kijk naar wie dan ook..

Al jaren ben ik een groot fan van Jenny Arean, ze kan liedjes vertolken als geen ander het is zo sterk en goed, doorleeft, ze heeft het lied Het is over  uit de musical  Heerlijk duurt het langst van Annie MG Smidt prachtige gezongen, bijna net zo goed als Conny Stuart.

Het lied Het is over.. een lied over een vrouw die haar man verliest aan een jongere minnares waarmee hij haar bedroog, het lied is door o.a ook Liesbeth list gezongen. en dat is niet de eerste de beste  maar de allerbeste zangeres.. maar goed.. het lied blijft prachtig in de vertolking van Jenny Arean, al is de uitvoering van de orginele actrice Conny Stuard ook geniaal

Nu heeft het duo Yentl en De Boer een lied gemaakt vanuit hun visie als de minnares die deze man dus ineens over de vloer heeft, de tekst Het is begonnen..  de titel alleen al is zo gaaf..  en dan de uitvoering, de verwijzingen naar de tekst hoe spannend het was, hoe het ging samen.. maar dan de rauwe werkelijkheid, ook de verwijzingen naar de dingen uit het lied  Het is over zitten er zo mooi in verweven. het is echt een antwoord op het lied het is over..

de geweldige zin, zijn pillen op mijn badkamerplank, wie weet heeft hij wel wat aan zijn hart..  of ik weet niet wat een kapalaan is.. het verschil in beleven van de wereld... maar ook dat ze elkaar niet kennen  eigenlijk.. de magie van het geheim is voorbij. prachtig

ik kan hier vreselijk om lachen en van genieten en mijn advies is kijk en geniet enorm van het onderstaande filmpje waarin eerst theatervrouw Jenny haar vertolking geeft van het is over en daarna de dames Yentl en De Boer komen met het is begonnen gewoon om een glimlach om je mond te krijgen maar ook om te beseffen dat iets wat eigenlijk niet mag veel leuker is dan dat het ineens echt is..

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten