dinsdag 21 april 2020

Gedoe met WIFI

Om eerlijk te zijn, tegenwoordig raak ik nergens meer van in paniek, okay niet zo snel in paniek.. ik kijk het aan, denk overal is een oplossing voor... en ik kijk wel hoever ik kom..

Internet is gewillig om de nodige antwoorden te vinden, dat is mijn maatje in duistere tijden, soms maak ik gebruik van een externe deskundige, of van vrienden die ook heel veel verstand hebben van  het dingen waar ik nog nooit over nagedacht heb... maar goed dat mag de pret niet drukken toch.. dus ik ben dapper, ik duik het probleem in, zoek een oplossing en als het niet lukt dan bel ik een hulplijn.

Er zijn nog wat dingen die ik niet kan ontrafelen, zelfs niet met gebruik van uitleg voor senioren, over hoe ik bijv mijn titel van flarden in de inhoudsopgave kan krijgen zonder dat de hele boel verschuift, er zit een bepaalde handigheid in die ik nog niet heb ontdekt.. dus dat is een mooie taak voor de meivakantie aangezien ik toch niet naar Athene ga.. dus ga ik mijn tijd besteden aan onopgeloste mysteries op te lossen .. ik kom mijn tijd er wel mee door.

Maar terug naar daar waar het om begon.. vorige week ontdekte ik dat mijn sonos beamer en alle andere apparaten het dus gewoon niet goed deden, het leek alsof iemand zat te praten door een microfoon waarvan een draadje los zit.. dat was niet de bedoeling. maar ik denk eerst nog
ach dat is even een dingetje gaat wel over.. nou nee dus.. vrijdagochtend terwijl ik op de zoom zat, viel steeds de verbinding weg, maar ik kon er weinig aan veranderen dus.. .ik maar ingelogd met mijn hotspot van de telefoon zodat ik in ieder geval bereikbaar bleef...  dat werkte prima

Toen het eindelijk 12 uur was heb ik maar even gebeld met Ziggo.. en het meisje probeerde me liefdevol te helpen, maar ze had niet zelf echt veel vertrouwen in haar kunde... maar goed er bleek ergens in mijn huis een storing te zitten.. okey dat verklaard waarom het niet goed gaat, kan ik ook mee leven.. maar goed dan nog.. wat nu

We kwamen tot de ontdekking dat de Apple router die ik ooit moest aanschaffen van Ziggo, omdat anders mijn Mac-book niet kon functioneren... waarschijnlijk de boosdoener was maar ja kon die er wel of niet tussenuit dat was de vraag. Dus  de boel gereset en aangezien ik niet meteen alles kon controleren zou ik maandag terugbellen met of het ging.

Nou nee dus.. de zoom viel weer uit, moest weer via mijn  telefoon etc. dus om 12.00 dacht ik nu bellen en oplossen die hap... slim bedacht, uitvoering wat minder..

Man wat een gedoe is dit. je denkt ik kan dit zo oplossen, maar het blijkt er van alles aan de hand te zijn met de ping, met de upload en de download....maar echt waar bij de Ziggo had ik dit een zeer vakkundige dame die mij echt overal doorheen hielp. tevens tussendoor tips gaf als maakt u even een foto van het wachtwoord dan kunt u hem vergroten.. het zijn prut letters etc... kortom na anderhalf uur tobben.. was  mijn Apple  router eruit, alles aangesloten op de modem van Ziggo en kon ik weer normaal bereikt worden.. tenminste daar lijkt het nu op... en  verder  moest ik de tv en mijn sonos apparatuur weer op orde brengen, de tv ging snel en handig..maar dat sonos gedoe, ondanks dat ze je overal doorheen loodsen in de app, lukt het niet helemaal, dus ook daar maar even contact mee gezocht en dat werkte prima, vrolijke man dat was al leuk.. en vooral ook gezellig.. en hij hielp me overal doorheen erg leuk weer.. en ook zeer geslaagd...  dus alles is weer op orde en het is gek, je ziet er niets van maar het geeft een groot plezier.

Kortom nog even paniek in de slaapkamer omdat ik mijn google dommel vergeten was in te stellen maar dat is ook inmiddels opgelost en dus ik ben blij. het doet het weer, ik kan met een gerust hart de vakantie in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten