zondag 10 maart 2019

hmmm en nog een keer hmmm


Natuurlijk is het zo dat als je in een flat woont je weet dat je buren hebt, en dat je soms wat leefgeluiden van elkaar hoort. Dat is totaal geen probleem, het is alleen lastig als de muziek op zon niveau is dat je niet meer naar je eigen tv kan kijken.

Gelukkig heb ik naast mij geweldige buren, die nooit overlast veroorzaken.. het is perfect en gezellig
en als we een keer last van elkaar hebben dan kunnen we dat tegen elkaar zeggen, we zeggen sorry en het is opgelost doen we niet moeilijk over.. nergens voor nodig ook.


Zaterdagavond herstel zaterdagmiddag en avond, was het de hele dag alsof iemand met een soort van bas door mijn huis heen blies.. ik werd er raar van, ging op een gegeven moment in mijn slaapkamer zitten om even rust te hebben. 
In de loop van de avond ben ik even naar de buren gelopen en gevraagd of zij de muziek aan hadden omdat ik het nu wel genoeg vond die dreun.. mijn buurman en buurvrouw keken mij aan en zeiden, oh jij hebt er dus ook last van , wij zijn het niet maar het is de hele tijd.. we worden er raar van.

Dus ik verder op onderzoek uit in de flat, ik ben eerst naar boven gegaan daar was het niet,  toen naar de tweede etage, aanbellen bij een buurvrouw en die zei meteen, toen ik het haar vroeg, dat zij het ook niet was maar dat ze wel had gezien dat het huis schuin onder haar, dus de eerste etage, even voor de duidelijkheid ik zit op de derde etage,  dat daar naar haar idee een feestje is..

Dus ik daar naar toe, ik bel aan, doet een turf van 12 jaar de deur open en zegt meteen, de muziek moet zeker zachter.. ik zie ja, het is al de hele middag en avond, en wij op de derde etage horen het al de hele tijd, we hebben ons rot gezocht waar het vandaan komt, dus het moet echt veel zachter, wij zitten op de derde.. de hele etage is daar pist over.. 

Ze zou het doen, ze heeft het dan ook gedaan.. maar toch. ik vraag me soms af waarom mensen niet nadenken, waarom ze dus gewoon maar doen.. maar ach misschien is dat iets van de nieuwe generatie en moeten ze nog leren wat wel en wat niet kan in een flat..

Verder is het hier altijd heerlijk wonen.. bijna nooit overlast en als we wat van elkaar horen dan vragen we of het zachter mag.. en dat is nooit een probleem.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten