maandag 11 maart 2019

het jaarlijkse gruwel

Elk jaar weer hang ik er tegen aan.. moet ik weer alles, wat ik goed geordend heb, opzoeken en gaan uitrekenen.. kortom ik moet actie doen.. en ik heb daar soms even geen zin in, maar bedenk me wel als ik het nu voor 1 april inlever weet ik dat ik geld terug krijg voor juli.. en dat is lekker voor de geplande vakanties...

dus ik heb afgelopen zaterdagmiddag mij gebogen over de belastingaangifte... voor mij is het altijd even gedoe omdat ik moet bedenken waar ik mijn vrijwilligers bijdrage moet plaatsen zodat ik niet alles kwijt raak. Omdat ik het weer eens onmogelijk heb ingevuld.

Verder vind ik het een makkie eigenlijk. omdat ik alleen maar hoef te controleren. dat scheelt een hoop gedoe voor mij , dus dat vind ik wel prettig.

Dus opgewekt ging ik zaterdag naar huis na mijn sportschool avontuur, na bezoek aan een vrienden stel, die inmiddels in bezit zijn van hun derde kat, een hele mooie jonge kitten.. geweldig gewoon.
Ben nu al fan van dat beest en dat beest van mij.. Enkele jaloerse woorden en blikken vielen mij ten deel toen deze kitten, bij mij in mijn armen ging liggen en meteen spontaan mijn borst begon te likken en zijn pootjes stampende geluiden maakte op mijn borst.. ik smolt. maar nee ik wil geen nieuwe kat,. ik heb er jaren van genoten maar dat is nu genoeg.. mocht ik ooit besluiten om nog weer een kat te nemen dan zal ik in de fase zijn dat ik niet meer kan reizen en dat ik veel thuis zal zijn.. ik hou van dieren, maar sinds mijn twee katten zijn overleden, moet ik bekennen dat ik het ook wel lekker vind dat ik nu niets meer hoef. dat ik gewoon de deur kan uitlopen, okey het gas controleren dat moet wel, maar verder ik kan gaan en staan waar ik wil, wel zo prettig om eerlijk te zijn.

Terug naar de gruwel, ik heb alles klaar liggen, alles uitgezocht. en dan begint het .. inloggen.. wat is ook alweer mijn inlogcode.. euh zoeken.. dan wat staat daar? waar vul ik mijn nevenverdiensten in, klopt het wel wat ik doe.. het lijkt zo simpel maar ik loop dan tegen een stukje onvermogen op waarbij ik niet weet wat ik er nu van moet vinden.. en weet het dan echt niet meer.. kortom dit is niet aan mij besteed.. en elk jaar komt hij weer. moet ik weer aan de slag met deze gruwel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten