vrijdag 8 maart 2019

er moet toch ook gegeten worden en bij gepraat

1 keer per jaar ga ik uiteten met mijn collega drama. Ze werkt op een andere locatie dan ik maar het is altijd als we elkaar zien gezellig maar ook goed om bij te praten. WE geven elkaar tips, we vertellen dingen aan elkaar en wisselen meteen ook een stukje vakkennis uit. Kortom we zijn bezig met ontwikkelen.

De beste plek hiervoor is het restaurant bij ons op school. prima eten, en voor een zeer redelijke prijs, en de sfeer is daar ook altijd gezellig dank zij mijn twee geweldige collega's.

Dit keer was het extra leuk  omdat er ook een zoon was van mijn maatje op school, we praten ook veel en met haar en haar man en kinderen, toen nog niet eens op de middelbare school, zijn we met de derde en vierde klassen regelmatig gaan skiën, dus ik ken ze al lang, al zie ik ze niet zo vaak, toch ben ik van hem en zijn broer grote fan. 

Het wachten in een restaurant waar leerlingen werken is toch altijd een iets beladen.. zeker als het wat langer duurt dan je had verwacht.... Je ziet de leerlingen eerst al denken, daar is onze meester, zou hij een date hebben met een man.. daarna zie je ze denken, oh hemel zijn date komt niet opdagen, en als dan uiteindelijk de persoon waar mee is afgesproken, ook nog een vrouw blijkt te zijn, die ze niet kennen of herkennen, zie je eerst een stukje opluchting van gelukkig hij zit niet alleen te eten, maar ook een stukje.. met de vraag in hun ogen... EEN VROUW??? en ook wie is die vrouw???

Ik moet daar altijd erg om lachen. maar ben zelf ook opgelucht als mijn afspraak komt.. je zou daar maar zitten en niemand komt, in een gewoon restaurant waar niemand je kent kun je dan nog doen als of het een verkeerde afspraak is, of dat diegene net heeft geappt dat hij of zij ziek is. maar in een restaurant met leerlingen op school is dat toch wel een iets beladener. dus daar moet je dan oppassen..

Maar zoals altijd was het weer erg gezellig, de sfeer in het restaurant is erg goed. maar ook het eten is prima.. voor mijn collega kon ze kiezen, uit een vleeschotel, bospaddensoep of een brusetta..  ik koos voor de bospaddensoep, met als hoofdgerecht een heerlijke quiche met groente en kaas, mijn collega voor een mooi stukje zalm.. het was erg lekker, zeker als er dan ook nog patat. mét mayonaise erbij komt, een salade en een heerlijke appelmoes.. Gewoon genieten.
Het toetje is ook iets om je vingers bij af te likken.. heerlijk..  het was en sorbet met limonade, met ijs, twee soorten, fruit en slagroom, het oude koekje van vroeger zat er ook in.. je kent ze wel van die wafeltjes.. met wat suiker er op.. in een driehoekje, waar je ook ijsbakjes van hebt.. heerlijk.. en een rolletje chocolade.. je kan me niet gelukkiger maken.. het toetje van vroeger. heerlijk.

Met mijn collega was het zoals altijd dikke lol en we lachen wat af om capriolen die zij en ik uithalen, maar ook serieuze gesprekken over ons vak, over de nieuwe dingen die we hebben verzonnen kortom het was een avond die voorbij vloog, het was zo snel voorbij maar wat is het genieten geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten