vrijdag 29 maart 2019

De Waag

Gisteravond had ik met vriendin Nadira afgesproken om samen ergens te gaan eten.
We spraken af in Leiden bij de Waag.

Ik kende het wel maar was er nog nooit geweest dus ook voor mij was het een uitdaging om daar eens te kijken hoe ik het eten daar zou vinden.

Keurig op tijd was ik in Leiden, waar ik dus nog tijd had om de so low in te gaan, een winkel waar ik altijd mooie dingen zie en vind.. nu dus ook oa brillendoekjes voor mijn bil.. dat soort dingen moet ik ook aan denken, leuke gaves voor iemand die 50 wordt met mooie vragen heel uniek.. dacht dat zijn leuke bij pakjes.
En wederom gevonden de lievelingspennen in de vorm van een Blow.. leerlingen zijn er gek op , heerlijk..

Daarna in De Waag gaan zitten, wachten op Nadira, wat een leuke tent is dit, wel heel rumoerig of ik word oud, maar goed dat maakt niet uit.. het is leuk

Toen Nadira er was begonnen we meteen te praten, ik mijn verhaal zij haar verhaal dat we die hele menukaart bijna vergaten. we kregen gewoon geen tijd om te kijken.. maar dat was uiteindelijk snel geregeld.
Ik koos voor de ingepakte geitenkaasje met rode bieten en als hoofdgerecht voor bloemkool puree met een kaaswafel en noten.. heerlijk was dit.

Nadira koos voor de  eend op een speciale manier bereid en de kabeljauw. Ik denk dat dat ook heel lekker was. 

Na het eten heb ik bewust gekozen om geen toetje te nemen omdat ik dacht dat is niet nodig ik heb genoeg gegeten.. en dat klopt ook inderdaad ik heb genoeg gehad. Zelfs het koekje bij de thee heb ik laten liggen..  en toen er een toetje werd aangeboden omdat die over was heb ik gezegd mijn hart zegt ja mijn hoofd zegt nee, dus nee, ik wil hem niet.. ziet er prachtig uit maar nee.. ik krijg spijt als ik het doe, ja die goddelijke kilos die er af moeten voor dat goddelijke lijf in de zomer. zodat ik niet meer wakker word van mijn buik die naast me op het matras klapt als ik me omdraai, maar dat ik kan klem te komen zitten omdat het overtollige vel onder me ligt en ik niet kan omdaaien, of erger nog dat ik er onder stik de restanten van de vetschort..... 

We hebben samen een heerlijke avond gehad, genoten van alles en spreken zeker weer snel af.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten