maandag 3 september 2018

Normandie Nue (film)

Als afsluiting van het seizoen film in het filmhuis was ik met Heleen aan het begin van de zomervakantie naar de bovenstaande film geweest.  het is een aardige film, de karakters uit een dorp komen prachtig naar voren en zijn geloofwaardig zonder dat het iets is wat vlak of plat is..
Het leven in het dorp, met al zijn facetten met zijn geheimpjes en geheimen, de roddels etc komt voor in deze film.

Deze film heeft totaal geen pretentie en dat moet je ook niet verwachten, gaan zitten en ondergaan en genieten. dat is het eigenlijk. meer niet

een leuke film, aangenaam om te zien voor een avondje echt ontspannen

recensie van de film:

Een geforceerd scenario en belegen grapjes; Normandie nue komt nooit echt van de gron

François Cluzet in Normandie Nue
François Cluzet, beroemd dankzij zijn rol als verlamde aristocraat in filmhit Intouchables, speelt in het flauwe Normandie nue de charmante burgemeester van een onopvallend Normandisch dorpje. De plaatselijke vlees- en zuivelboeren zijn razend omdat ze zich door de overheid aan de kant geschoven voelen, maar die woede lijkt nauwelijks tot de buitenwereld door te dringen. Wanneer de gerenommeerde kunstfotograaf Newman (Toby Jones) naar het dorp komt, wil burgemeester Balbuzard zijn dorpelingen ervan overtuigen naakt voor hem te poseren, om landelijke aandacht voor hun problemen te genereren. Een Franse The Full Monty (1997) dus, maar door het geforceerde scenario en de overdaad aan belegen grapjes en stereotypes komt de film nauwelijks van de grond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten