maandag 17 september 2018

De Burgemeester

Afgelopen zaterdagavond uit eten geweest met vriendin Nadira. Zoals altijd ben ik soms wat vaag, Alphen zat in de old timer sfeer, maar ook in de taptoe van de dag. dus het was weer hectisch in Alphen. 

Aangezien ik in de veronderstelling leefde dat Nadira om 17.00 aan mijn deur zou staan, ik een appje kreeg dat ze in de file stond, ik dus even op heb gebeld naar het restaurant om daar te horen dat ik dus pas om 19.00 had gereserveerd. was er ineens een uurtje over en kon ik iets doen wat ik al weken wilde doen maar gewoon niet aan toe kwam. 

Ik wilde namelijk op mijn site www.flarden.nl de bundels anders neerzetten, dus eerst de laatste bundel op de site, en de eerste bundel onderaan, incluis het jaar van verschijnen. Dus dat kon ik mooi even doen, zo kon ik ook meteen de exclusieve bundels omzetten, dat de nieuwste bovenaan staat en de oudste onderaan.... Zo kwam ik er achter dat ik in mijn colofon van de bundels 1 speciale bundel niet eens genoemd heb, dus dat was ook goed. kon ik dat meteen herstellen.

Om iets over 18.00 kwam Nadira binnen, ze had al even staan kijken bij mijn auto, om daarna de keuken te bewonderen, had ze ook nog niet gezien. gelukkig was mijn buuf al zo lief geweest om mijn huis grondig schoon te maken, heerlijk.. dus ik kon pronken met het werk van een ander, dat vertel ik er wel bij altijd.

Toen ik vertelde dat vrienden van mij mij als tip hadden gegeven om een klein drupje groene zeep te gebruiken om je chroom mooi te houden en het te laten glanzen begon ze te lachen.. en zei. dat ze denkt dat deze vrienden aandelen hebben in de groene zeep, je kunt het overal voor gebruiken..
Maar het is een feit, dat het inderdaad werkt, dat je gasfornuis blijft glimmen en je bijna geen vingerafdrukken ziet etc.. dus leve de Groene zeep.

We zijn samen met mijn auto naar het centrum gereden, maar een parkeerplaats zoeken was nogal lastig omdat het erg druk was wegens die taptoe.. dus ja.. uiteindelijk maar een parkeergarage ingedoken om daar de auto te parkeren.. 

We hadden een prima plek bij dit restaurant waar we heerlijk konden bijpraten, over van alles en nog wat maar ook over diepere lagen in onszelf.. heerlijk om zo te voelen dat je op een level zit met iemand..

De avond vloog voorbij, het blijft heerlijk eten bij de Burgemeester, eerst had ik een gevulde portobello, al moet ik zeggen dat ik 10 euro voor een padenstoel wel heel veel vond, maar de smaak was goed, daarna had ik de ravioli van en met pompoen, ook heerlijk, kortom heerlijk gegeten en ook genoeg..

Een avond gaat altijd veel te snel voorbij dus is er meteen afgesproken om elkaar weer te zien binnenkort en dan te gaan eten bij Scoop, een restaurant wat ook erg gaaf is om te eten..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten