vrijdag 28 september 2018

Man vs vrouw

De leerlingen van de ISK wilden vrijdag met alle geweld toneelspelen. dus dat vond ik prima ik vind het alleen maar leuk als ze willen spelen.

Dus ik ben maar begonnen met de groep in drie groepen te verdelen, ze kregen de opdracht, de twee meiden groepen om een toneelstuk te bedenken waarin ze lieten zien wat ze zo vervelend vinden aan jongens gedrag, en de jongens groep kreeg de opdracht om te laten zien wat ze zo vervelend vinden aan het gedrag van meisjes.

Als eerste mocht een groep meiden spelen, die speelden dat ze het vervelend vonden hoe de jongens op meisjes reageren, dat ze fluiten, dat ze bijna opdringerig zijn met het vragen om telefoonnummers etc. kortom het was heel duidelijk.

De ander groep meiden speelden dat ze het stoere gedrag, dat vechten met elkaar heel vervelend vonden van de jongens..


Daarna mochten de jongens, die speelden de selfies van de meiden met dikke lippen, dat ze zich te pas en te onpas aan het opmaken waren ..  het over elkaar roddelen...geweldig hoe deze stoere jongens van 18 dit dan spelen en er lol in hebben.

Daarna heb ik dit dus nabesproken, begonnen met het eerste stukje en heb de meiden gezegd dat ze nu als meisjes daar moesten gaan zitten en heb ik een stoere jongen er langs laten lopen, terwijl de meisjes deden wat de jongens doen.. Hij wist niet waar hij het zoeken moest.. terwijl hij van tevoren nog riep dat hij dat normaal vond...
Soms is confrontatie in een leuke en gezellige sfeer alleen maar goed en gezellig, en we lachen met elkaar hier enorm om en genieten.. heerlijk

Daarna het anders stukje van de meiden dat vechten en stoer gedrag, de meiden konden het goed verwoorden dat ze dit niet leuk vonden omdat ze daarmee ook een slechte naam gaven aan mensen uit het buitenland.. Ik heb dit meteen aangepakt en ben gaan spelen met een jongen, die een vechtpartij hadden gehad afgelopen week met een ander jongen, en dus ben ik er mee aan de slag gegaan, Ik heb nagespeeld hoe dit ontstaat, dus ik zei tegen een leerling mag ik een sigaret.. en het antwoord was nee. en pats boem ik helemaal gespeeld uit mijn plaat.. hij speelde mee, en je zag de leerlingen schrikken maar ook kijken wat gebeurt hier. Gelukkig weet ik mijn grens en ook de leerling weet dat het spel is.. Daarna bespreken we dus wat er nu gebeurt.. en wat blijkt.. juist  het gaat om niks en ze beginnen eerst wat te duwen uit vriendschap en ineens kan het dan omslaan, dat is ook wel goed voor ze om te beseffen.. Het was ook dit keer weer een eye opener.

Daarna natuurlijk het stukje van de jongens en de meiden konden er vreselijk om lachen. maar ook dat ze zo roddelen is aangepakt, zodat ze daar ook bewust van zijn geworden , ik hoop dat ze dat ook oppakken.

Als afsluiting gingen ze spelen wat ze mooi en goed vonden aan elkaar.
de meiden speelden eerst dat ze het leuk en goed vonden dat de jongens de zware spullen voor hen droegen. dus galant zijn
de andere groep meiden speelden dat ze het leuk vonden als de jongens zich goed verzorgden en mooi haar hadden.
( het was erg mooi om te zien hoe de ene groep meiden met de buitenkant bezig is terwijl de andere groep meiden bezig was met de binnenkant van een mens)

De mannen speelden dat ze het zo mooi vonden dat de meisjes zo emotioneel kunnen zijn, dat ze kunnen huilen en dat ze zo close zijn en knuffelig met elkaar..  er straalde iets van jaloezie uit.. wat ik ook wel kan begrijpen. 

het was weer een mooie en open les met deze kids en wat leren ze veel van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten