dinsdag 18 september 2018

nare lucht

Toen ik eindelijk mijn nieuwe keuken had, was ik als een kind zo blij.. het ziet er prachtig uit, het glimt en het voelt als thuiskomen.. heerlijk.

Het ging weken goed, het was een genot om te koken.. totdat ik terugkwam van mijn vakantie uit Parijs.. ik rook een giga riool lucht..Vooral bij mijn koelkast, sterker nog de geur leek uit de inloopkast te komen.. en om het nog erger te maken deze geur trok door mijn hele huis.


Nu wist ik van mijn buurvrouw dat zij ook zon stank had gehad in haar huis, dus ik dacht waar kan dit vandaan komen.

Maar aangezien ik bijna over mijn nek ging heb ik niet zo heel lang geaarzeld, en heb ik meteen de verhuurder een mail gestuurd dat het zo in mijn huis stonk. 

Ik woon al tig jaar in Alphen aan den Rijn in mijn appartement, en geniet er erg van alles.  maar had wel gemaild dat als deze lucht bleef hangen ik me genoodzaakt zag om te gaan verhuizen. 

Het is tenslotte niet prettig thuiskomen als je al kotsend door je huis loopt.

Mijn conclusie was, misschien niet de juiste, maar wel een logische, door het plaatsen van de nieuwe keuken is er kennelijk iets mis gegaan met de afzuiging met als gevolg deze lucht in mijn huis.

Stomverbaasd was ik dan ook dat binnen 1 dag de monteur van mijn keuken op de stoept stond en meteen, met mijn buurvrouw, ik was aan het werk, tot de conclusie kwam dat het kwam doordat mijn douche putje open stond doordat de flapjes niet goed tegen de zijkanten aangingen.

Ik heb dit aangehoord en het mijne er van gedacht.. omdat ik bedacht, het is gek heb al een jaar mijn nieuwe badkamer, maar nog nooit heb ik deze lucht in mijn huis gehad. Als ik de afzuiging niet aandeed was er inderdaad geen stank, maar dat was logisch vond ik.

Dus toen ik thuiskwam meteen mijn afzuiging aangezet en meteen was die lucht er weer..
Opnieuw mijn verhuurder een mail gestuurd, dat ik de conclusie niet vond kloppen, omdat deze lucht er weer hing. en ik toch elke dag onder de douche sta.. dus dat het gek is dat ineens het niet meer goed doet.

Afgelopen maandag kreeg ik een app van mijn buurvrouw met de opmerking. dat ik niet moest schrikken als ik thuiskwam, omdat de monteur er was en was begonnen met de sloop.. 

Aangezien ik mijn buurvrouw goed ken, en weet dat ze de boel behoorlijk in de gaten houd, heb ik geen moment paniek gevoeld...

Bij thuiskomst stond ze leuk te keuvelen me de monteur, en kreeg ik uitleg wat er nu precies aan de hand was.. het bleek dat de zwanenhals onder mijn ketel droog stond. gevolg dat de afsluiting er dus niet meer was. met als gevolg dat de lucht uit het riool zo mijn huis in kon komen..

Normaal moet mijn ketel als ik hem gebruik, wat water druppelen zodat de zwanenhals vol blijft staan, maar dat was dus nu niet het geval.. met als gevolg dat ik dus die stank kreeg.

Nu inmiddels twee dagen verder en de afzuiging volop aan is de lucht weg en kan ik stellen dat het probleem is opgelost.. al vraag ik me wel af hoe het kan dat het ineens  komt dat de  ketel droog stond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten