dinsdag 11 september 2018

druk.....

De derde week is ingegaan, het gekke is dat als de maandag voorbij is, ik altijd het gevoel heb dat het al bijna weekend is.. waarom ik heb geen idee, misschien wel omdat het opstaan een opgave is op maandag, het inslapen ook.

Had vandaag met een aantal leerlingen erover dat het zo lastig is die maandag.. ze vertelden precies wat ik ook ervaar namelijk dat  ik op zondag nog het weekeinde in mijn lichaam heb, dus nog laat naar bed wil, maar dat gaat niet, maar wel laat ben opgestaan.. kortom... het is tobben met de tijd en het gedoe.. dan als de wekker gaat, dat gevecht om los te geraken uit mijn witte vriend.... het lukt altijd wel. maar is wel een gevecht.

Daarna het gedoe in huis, mijn kiwi eten, daarna thee zetten, een kopje koffie om de spijsvertering op gang te brengen, schijnt ook het afvallen te stimuleren, daarna broodjes smeren, onder de douche,  aankleden, haar doen, gezicht in vorm kneden, het valt me wel op dat hoe meer de jaren verstrijken hoe meer tijd ik er mee kwijt ben om mijn gezicht weer toonbaar te maken en te laten zijn.


Daarna is het ontbijten, de nodige dingen doen waar ik anders niet aan toe kom, om uiteindelijk  naar school te gaan,  de auto in en ontdekken dat de gruwel van Alphen, de brug, weer openstaat. Kortom het is stress of ik het wel haal.

Bij onze school is het parkeren inmiddels een puinhoop, het is vreselijk, gelukkig kan je wel op de blauwe streep kant staan en daar staat mijn auto dan ook, ik leg de blauwe kaart daar neer en loop ene paar keer op en neer naar de auto om de kaart te verzetten.. gevolg ik kom met gemak aan mijn 10.000 stappen.

Maandag was heftig, het was aanpoten met die leerlingen, ze waren niet meer zo druk als de eerste keer, maar het was wel voor mij scherp blijven omdat ik de leerlingen ken en weet als je nu laat vieren dan is het mis en ben je ze kwijt en kan je het hele jaar aan de knok met ze.

Aangezien ik daar nooit zon voorstander van ben, doe ik dat maar niet en zit ik ze op hun huid, ze durven bijna geen adem te halen, de ervaring leert dat dat in de loop der tijd wel gaat veranderen.

Nadat ik twee lessen had gegeven heb ik met een aantal leerlingen gepraat, over wat heb zoal dwars zit, de counseling ging weer lekker, ook mooi om te zien hoe leerlingen tot inzicht komen.

Ik moest nog een aantal telefoontjes plegen, helaas kon ik diegene die ik moest bereiken niet bereiken voor de tigste keer maar het is niet anders, morgen nieuwe ronden nieuwe kansen.

We moesten ook nog een filmpje maken voor de PLT schoolregels, dus dat hebben we ook even gedaan, om daarna deze op te sturen naar de opdrachtgever. Dit filmpje ging snel, is ook niet gek met een collega die echt fotogeniek is.

tot in den  treure zitten vergaderen over de dingen die wel belangrijk zijn, maar het soms net niet zijn maar wel goed is om over te praten. Het is wel goed om weer met de neuzen dezelfde kant op te staan.

Het was een mooie maar drukke maandag, mede omdat ik nog even langs de fysio moest en natuurlijk naar mijn geliefde kb les van de maandagavond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten