woensdag 21 september 2016

Lex is niet meer

Al jaren zag ik hem altijd liggen bij de bushalte vlak bij mijn huis. Lex, zijn naam wist ik niet, maar hij was er altijd, hij lag daar of in de zon, zat er, de wachters op de bus aaiden hem.

Altijd als ik hem zag zitten daar dacht ik dat hij daar zat te wachten op zijn baasje, die waarschijnlijk naar zijn werk was, of wat dan ook. Elke dag lag de rode kater daar als ik er langs reed.

Lex is zelfs op een speciale site geplaatst op facebook als een van de katten die te vinden zijn bij een bushalte, hij was dus eigenlijk al een plaatselijke beroemdheid.

Deze week reed ik langs de bushalte maar zag geen Lex, dat komt soms voor maar zag er een bak staan met heel veel bloemen. In mijn domme gedachten dacht ik nog dat de bus organisatie wegens hun vaak wat te late ritten voor hun vaste klanten er een bak had neergezet met bloemen, zodat een ieder een bloemetje mee kon nemen. Maar gaande weg de week zag ik dat er toch meer gebeurde. Er werden tekeningen opgehangen, er werd een lampje neergezet.. kortom genoeg om me af te vragen wat er aan de hand was.

Ik ben meestal niet zo van dit soort altaartjes die je ook soms aan de kant van de weg ziet, omdat ik het ongepast vind op de een of andere manier. Maar nieuwsgierig als ik ben, ben ik er gisteravond even gestopt, het was toch al laat en rustig en er kwam voorlopig geen bus.

Tot mijn stomme verbazing was dit een eerbetoon aan de kat Lex die niet meer is.. hoe hij is overleden ik heb geen idee, maar door enig speurwerk is hij overleden als gevolg van een verkeersongeval.. Nu hoop ik maar dat de verkeerslicht die een paar weken geleden plat lag op een zondag, waar werkers hard mee aan het werk waren, door hem is gekomen omdat de bestuurder wilde uitwijken.. Hij is dan wel met een knal en grote boem gegaan.. dat gun ik hem..... maar dat hij niet meer is is duidelijk, ook de vele tekeningen van kinderen, de teksten over Lex geeft wel aan hoe een begrip hij was geworden in Alphen. Erg bijzonder dit.. en als katteliefhebber kan ik het wel waarderen dat men op deze manier even Lex extra in het zonnetje zet..  Ik zal die rode vlek bij de bushalte, en daarmee bedoel ik Lex en geen bloed want dat ligt er niet, missen als ik langs rij in mijn auto. hij hoorde er zo bij.

linkje naar een berichtje in de AD




Geen opmerkingen:

Een reactie posten