zaterdag 3 september 2016

Ja ik wil...(de)

Al jaren ben ik op zoek naar trouwjurken voor mijn lokaal.
De leerlingen vinden het heerlijk om zich te verkleden en zeker om een trouwjurk aan te trekken als ze spelen dat ze gaan trouwen.
De meiden stralen helemaal dan.

Jaren heb ik een paar gehad, maar door de tijd zijn ze gescheurd, zijn ze stuk gegaan en verdwenen dan uiteindelijk in de container of de zak van max voor een lieve collega die altijd wel iets verzint met restjes stof, kleding, tassen en noem maar op.

Toen ik bij een vergadering vertelde dat ik al jaren opzoek ben naar trouwjurken.. maar dat er heel moeilijk aan te komen is. De meeste vrouwen willen toch hun trouwjurk bewaren omdat het iets is van hun mooiste dag, en laten we eerlijk zijn als je over de 1000 euro hebt betaald om je zo de mooiste vrouw van je leven te voelen, waarna het sprookje toch vaak afgelopen is.
(Als je goed oplet stoppen de meeste sprookjes bij het huwelijk... en dan zegt met ze leefden nog lang en gelukkig.. maar nooit hoe of  met wie)

Kortom die lieve collega zit meer in het circuit van ruilen, gratis ophalen etc, dus ze plaatste op een site van facebook een oproepje en inderdaad kreeg ze twee reacties, ik kon vandaag al eentje op halen.

Dus na het sporten ging ik met mijn auto naar boskoop om de jurk te halen. Ik was er zo, vind het ook altijd wel een beetje eng omdat je niet weet wat je aantreft, maar dit was een keurig huis.  Ik kon geen bel vinden, dus heb ik maar even tegen het raam getikt en meteen werd er open gedaan. Ik kreeg een prachtige jurk mee, incluis hoepel en sluier en een hele lange sleep.. kortom een plaatje. 

Deze week ga ik even van een leerling een foto maken als ze in deze trouwjurk staat om deze naar de vrouw die hem mij heeft gegeven te sturen zodat ze ziet dat de leerlingen er blij mee zijn. Zal ook meteen dan hier een foto plaatsten op facebook.
 
Zo gaaf dit, het mooie is de verhalen erachter dat deze vrouwen de jurken weg doen. .. vaak is de reden dat het huwelijk stuk is gelopen, het sprookje is over, dus waarom zou je iets bewaren wat al niet meer is... zo prachtig en daar komt bij ik ben er superblij mee. en mijn leerlingen ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten