zondag 25 september 2016

Het moet niet gekker worden

Mensen die mij kennen weten dat ik soms erg enthousiast ben over iets, kortom ik ben dan helemaal in voor iets. Nu in de vriendengroep de vage geluiden harder beginnen te worden over dat we Sinterklaas met elkaar gaan vieren. De lootjes getrokken moeten worden voor het gedicht der gedichten, die we dan moeten schrijven... loop ik vandaag, okey ik weet het het is zondag maar ik moest iets halen voor een collega van mij, in een paar winkels en voor ik het weet heb ik al 4 cadeautjes gekocht voor de Sinterklaas, nu ik toch bezig ben, vond ik op internet een prachtige aanbieding om aan mijn neefje en nichtje voor de kerst als cadeau te doen, ook voor mijn broer vond ik al iets.. kortom het gaat als een trein dit jaar.

Nu ik dan zo mijn werkkamer rondkijk zie ik veel plastic bakken staan met allerlei dingen voor de toekomst.. zoals 4 bakken met kerstkaarten die al klaar zijn voor de komende jaren.. zei vandaag al , ik hoop niet dat ik een vriendje krijg binnen nu en 4 jaar dan kan ik mijn kerstkaarten meteen weg doen.. maar geloof me dat gaat ook niet gebeuren.. dus dat is wel prettig.


Kortom mijn werkkamer is een kamer voor de toekomst, er is veel te zien van wat gaat komen, en allemaal dingen waarop ik me verheug die komen gaan.. De eerste kerstmarkt bij de tuincentra, dan de heerlijke vijf decemberavond,  de kerstboom opzetten, op 6 december en op 7 december al weer helemaal klaar mee zijn.. de kerst gala's op school waar de leerlingen zo prachtig opgedoft komen en wat zo genieten is, de heerlijke dagen rond en met de kerst waar ik mijn familie ga bezoeken kortom
heerlijke vooruitzichten en niet te vergeten de herfstvakantie als ik naar Sevillia ga,. ook zon zin in.

Toen ik net over mijn kerstkaarten schreef schoot me ineens te binnen dat mijn vader dat ook had, die had heel veel kerstkaarten  die hij had gemaakt, van gekregen kerstkaarten, drie d kaarten, ze waren allemaal even uniek, uren kon hij zich daar mee vermaken en van genieten. 
Toen hij overleden was hebben we deze kaarten gegeven aan de kerk zodat ze die kaarten konden verkopen.. Gelukkig heb ik niet nog een keer een kaart ontvangen van mijn vader via via.. dat zou pas gek zijn.. dan zou ik toch denken dat er een berichtje uit de hemel was gekomen....

Kortom ik ben nu al klaar voor kerst en sinterklaas.. ook oud en nieuw lokt al.. en ach voor je het weet zit ik weer aan het begin van die hele lange zomervakantie die met de jaren steeds korter lijkt te worden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten