woensdag 28 september 2016

Can you fix it

Inmiddels voor het vijfde jaar in succes het programma Wensen en Grenzen bij ons voor de tweede jaars gestart

Naast de oude vertrouwde onderwerpen, als loverboys, seksuele diversiteit, seksuele rolpatronen en sociale media en relaties. Dit keer 5 nieuwe workshops er aan toe gevoegd. Van het gaan van 2 uur per workshop zijn we nu over op 1 uur omdat het anders te veel gaat worden. 9 workshops zijn veel maar wel erg boeiend. 

Van de nieuwe workshops waar onder, drank, onveilig internetgedrag, afblijven, sletvrees, hebben we ook het programma Can you fit it, toegevoegd. Dit programma is gemaakt voor leerlingen om in bepaalde situaties in te grijpen, Ze mogen dus reageren en bepalen hoe een situatie verder verloopt. 

Natuurlijk had ik zoals het hoort van te voren al diverse filmpjes bekeken, had ik al docenten de uitleg gegeven hoe het werkte, hoe trouwens het hele projekt ging draaien, kortom iedereen was op de hoogte.  Toch was het heerlijk om te horen dat de docenten en de leerlingen erg enthousiast waren tot dus ver. Ze genoten echt van de workshops, maar ook van de nieuwe onderdelen.

Het programma Can you fix it  wil ik toch even extra toelichten, mede omdat hij zo leuk is.
De leerlingen mochten op hun i-pad kijken naar filmpjes over diverse onderwerpen en moesten die dan als een rolpersoon bekijken zodat ze een keus konden en moesten maken.

Ze grepen als het ware in in de situatie en dat is natuurlijk altijd erg gaaf als je dat mag doen. Ze hebben genoten, hebben met elkaar discussies gevoerd, ze hebben gelachen.. en ze vonden het heerlijk. Dit maakte mij extra blij, mede omdat dit van mij een noodgreep was, omdat er een film zou worden vertoond waarin een meisje haar moeder zou vertellen over dat ze seksueel misbruikt was maar dat vond ik dus veel te heftig voor de klas en onze leerlingen. De keus was dan ook snel gemaakt.

Ik weet nu al dat wensen en grenzen wederom een groot succes is en zal blijven, mede omdat het zo heerlijk is met al die gastdocenten die er aan mee doen.. heerlijk.
Morgen nog een dag... en dat met een geweldige leuke afsluiting namelijk dat we naar de voorstelling gaan van Afblijven.. wat is het onderwijs toch heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten