maandag 23 mei 2016

slecht zicht


Omdat ln2 aanstaande woensdag naar Corpus gaan, het weer mooi is, we klaar zijn met het inoefenen van de toneelstukjes voor de afscheidsavond, besloot ik om mijn slechtzicht brillen maar weer eens uit de kast te halen.

Dit zijn veiligheidsbrillen die beplakt zijn met zwarte folie en met folie waar je niet doorheen kan kijken. Kortom ze kunnen niets zien.
De opdracht was om met 2 tallen door de school te lopen, de een met bril, de ander als begeleider en dan oefenen met het lopen etc. Daarna op de terugweg moesten ze omdraaien om dan bij mij terug te komen, zodat ze wisten hoe dit zou zijn.

Daarna kregen ze de opdracht om een toneelstukje te bedenken die past bij als je niet of slecht kan zien. 


Wat zijn mijn leerlingen altijd vreselijk creatief maar ook zien ze meteen de kansen die er liggen.
Drie jongens bedachten het toneelstukje waarin vader blind was en de stemmen erg op elkaar leken van zijn zoons, en steeds als er een rapport kwam, vroeg vader naar de cijfers van zijn zoons, die het vertelden, de ene haalde altijd slechte cijfers, de ander betere cijfers. maar ze stonden steeds op een andere plek, en dus kreeg iedere keer die gene met de goede cijfers een tik. Vreselijk gelachen met ze.


Een ander stukje was dat iemand graag geld wilde wisselen, maar hij had vijf euro, dus of iemand dat kon wisselen. Helaas was de man die hem ging helpen niet eerlijk, hij pakte een briefje van 100 euro en gaf inderdaad 5 losse euro terug.. mooie winst.

Aangezien dit zulke leuke dingen opleverde bij de tweede groep heb ik het bij alle drie groepen gedaan.. geweldig weer, zo grappig wat ze bedenken en hoe ze het bedenken.

Een groep bedacht een voetbalwedstrijd, twee spelers en een keeper, met vooraf al het applaus via youtube daarna kwam geluid van juichen bij voetbal. Maar aangezien de voetballers blind waren, liepen ze op het veld te zoeken naar de bal, maar ja die konden ze niet vinden, dat klopte ook omdat de scheidsrechter deze bal vast hield en lekker aan de kant zat te kijken.

Een ander stukje was ook gaaf, maar ook zo gemeen, een blinde man werd door en ander geholpen, en die zou hem thuis brengen in de auto. Ze gingen onderweg en op eens stopt de auto, de blinde man moet er uit, en ze beroven hem van alles en zeggen dat hij maar moet zien hoe hij thuis moet komen. Hij staat zgn midden in een bos. 

Heb natuurlijk wel na deze opdracht verteld dat ze natuurlijk wel moeten nadenken over dat dit niet kan en mag maar wat heb ik gelachen met deze gasten.

Natuurlijk waren er ook prachtige stukjes  die wel lief waren, waarin heel veel zorg was voor diegene die slecht zicht had maar dit waren wel diegene waar ik vreselijk om lachen moest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten