zaterdag 14 mei 2016

jammer toch

Gisteravond, traditie getrouw, keken wij als de mannen naar het Eurovisie Songfestival. We hadden om 17.00 afgesproken maar omdat ik a een paar dagen wat last had van een kies, ben ik eerst even langs de tandarts gegaan, gelukkig was het geen kies, maar ontstoken tandvlees, dus dat is gewoon goed poetsen en raggen en spoelen met een middel tegen tandvleesontstekingen. Dat is te doen. Dus ik was erg opgelucht, omdat als men moet rommelen met een kies ik er niet blij van word.

Dus ik was rond 18.30 bij de andere mannen. Eerst hebben we natuurlijk de verjaardag van Frans gevierd, met een pracht kado voor hem, om daarna met elkaar lekker bij te praten en eten waren we er klaar voor.  Het songfestival, wat we natuurlijk gingen kijken. Elk jaar is het weer een feest met elkaar, zo ook dit jaar. Frans had een heerlijke pastasalade gemaakt met stokbrood. Daarna kregen we als toetje een taartje voor zijn verjaardag. 

Tijdens de show, waren we natuurlijk onder de indruk van de artiesten die we een warm hart toedroegen en toen Douwe kwam waren we muisstil, al moet ik bekennen dat ik zijn optreden in de eerste finale veel beter vond dan nu, ik vond het het verkeerd in beeld is gebracht, het waren veel shots van veraf en niet zoals bij de halve finale dat je hem bijna steeds in beeld had, ook zijn 10  seconden stilte sloeg niet echt aan om eerlijk te zijn, zijn tekst ik hou van je liefste kwam niet over omdat het heel zacht was...jammer, het had de eerste keer een geweldig goed effect.

Maar goed niet zeuren zo gaat het nu eenmaal. Mijn top4 bestond uit, Nederland, Frankrijk, Zweden, Australie en Rusland, maar Rusland meer omdat hij zo hoog stond aangeschreven.

De nieuwe puntentelling was ook weer erg leuk en spannend, maar wel bijzonder dat het land Polen van de vakjury zo weinig punten krijgt en van de telefooters zoveel,. Je zou je kunnen afvragen of de vakjury wel van deze tijd is... maar aan de andere kant ze hebben hoop ik verstand van muziek..

Kortom het was aan het einde loei spannend. we hoopten stiekem dat Australie ging winnen maar toen bleek dat het tussen Rusland en Oekraine,  hebben we toch stiekem gehoopt op Rusland, niet omdat het zo goed was, maar wat was het nummer van de Oekraine zwaar, wat was het gedragen en wat was het een draak van een nummer.. de tekst over dood en verderf, al is het natuurlijk wel een lied wat in deze tijd wel actueel is. Tevens denk ik dat veel mensen op dit nummer hebben gestemd als een anti stem tegen Rusland. Het lied, zo werd al beschreven in de Vara gids, is ook een protest tegen de grote P.

Kortom enigszins verbaasd en teleurgesteld over de winnaar, en over de plek van Douwe, hebben we van elkaar afscheid genomen om huiswaarts te gaan. Waar ik om 01.30 dan werkelijk thuis was heerlijk.

Het was weer een goede avond en een mooie avond met prachtige momenten maar ook met grote dieptepunten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten